Motociklists bez tiesībām Liepājā bēg no policijas un gandrīz notriec gājējus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VGstockstudio/Shutterstock

Pirmdien, 12. septembrī, Liepājā aizturēts kāds motociklists, kuram nebija vadītāja tiesības. No Valsts policijas (VP) darbiniekiem viņš bēdzis ar ātrumu 119 kilometri stundā (km/h), norāda VP Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Motociklu "Yamaha", kas vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 km/h, traucās ar ātrumu 101 km/h, policisti fiksēja Parka ielā. Likumsargi mēģināja motociklistu apturēt, bet viņš, pamanot policistus, uzsāka bēgšanu, palielinot braukšanas ātrumu līdz 119 km/h.

Turpinot bēgšanu, motociklists vairākkārtēji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, izraisot avārijas situācijas.

Viņš šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas un nedeva ceļu gājējiem, kuri šķērsoja gājēju pāreju, viņus gandrīz notriecot.

Visbeidzot motociklists apstājās Atmodas bulvārī.

Uz aizdomu pamata par to, ka motocikla vadītājs atrodas alkohola reibumā, likumsargi veica alkohola pārbaudi viņa izelpā, taču promiles netika konstatētas.

Vīrietis iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā.

Arī pirms dažām nedēļām apturēts aizdomās par to, ka atrodas alkohola reibumā, taču arī tad aizdomas neapstiprinājās.

Turklāt tika konstatēts, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības - tās atņemtas par iepriekš izraisītu ceļu satiksmes negadījumu un notikuma vietas pamešanu.

Vīrietis nepaskaidroja, kāpēc bēga no policistiem, taču apgalvoja, ka šādi rīkojies pirmo reizi un atzinies, ka sasniedzis braukšanas ātrumu 180 km/h.

Pret vīrieti sākti septiņi administratīvo pārkāpumu procesi - divi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, par ceļa nedošanu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, par bēgšanu un par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Vīrietim par 12. septembrī izdarītajiem pārkāpumiem piemēroti maksimālie sodi, kopumā sasniedzot vairāk nekā 4200 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu