Divi vīrieši romantiskā sarakstē no Jelgavas novada iedzīvotājas izkrāpj gandrīz 30 tūkstošus eiro (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pressmaster/Shutterstock

Divu mēnešu laikā kāda Jelgavas novada iedzīvotāja iepazinusies ar vīriešiem  iepazīšanās vietnēs un labprātīgi tiem pārskaitījusi 28 412 eiro. Sapratusi krāpniecību, viņa vērsusies Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē ar iesniegumu, norāda Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Izmantojot iepazīšanās vietnes internetā, Jelgavas novada iedzīvotāja virtuālajā vidē pirms aptuveni diviem mēnešiem sāka saraksti angļu valodā ar diviem it kā ASV pilsoņiem, kuri apgalvoja, ka viņu nolūks esot izveidot nopietnas attiecības.

Viens no viņiem esot ģenerālis ANO Drošības padomē, savukārt otrs - atraitnis, kas viens pats audzina dēlu, kurš slimo ar leikēmiju.

Iepazīšanās sākumā izveidojusies ļoti draudzīga un sirsnīga saruna, un abi vīrieši iemantoja 1954. gadā dzimušās sievietes uzticību. Lai gan sieviete aizvadītajā gadā jau bija kļuvusi par romantiskā krāpnieka upuri internetā, un gaidītā laimīgā kopdzīve un mūžīgā mīlestība beidzās ar finansiāliem zaudējumiem, viņa arī šoreiz noticēja abu ārzemnieku izdomātajām leģendām un sūtīto dokumentu rekvizītiem, zīmogiem un ģerboņiem.

Viens no vīriešiem lūdzis pārskaitīt naudu, kas nepieciešama viņa bērnam leikēmijas ārstēšanai. Otrs bijis daudz radošāks - savaldzinājis sievieti ar sirreāliem stāstiem par dimantiem, kas tikuši atrasti pie viņa lidostā, par apcietinājumu un nepieciešamo izpirkuma maksu no cietuma un citiem ziliem, zaļiem un debesu brīnumiem.

Tādējādi kopumā sieviete savām simpātijām, kuras nebija dzīvē redzējusi ne reizi, divu mēnešu laikā labprātīgi pārskaitījusi 28 412 eiro.

Šobrīd turpinās sarakste ar viltus ģenerāli, jo esot cerība, ka izdosies noskaidrot viņa īsto personību. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policijā par notikušo sākts krimināprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Valsts policija rekomendē kritiski izvērtēt virtuālajā vidē iepazīto personu stāstītā patiesumu un dzīves apstākļus, nevienam nesūtīt un nesaņemt naudu, kā arī pārbaudīt, kam pieder fotogrāfijas, ko potenciālie precinieki nosūta kā savējās, izmantojot saiti "images.google.com".

Tāpat policija vērš uzmanību, ka nekad dzīvē neredzētai personai nevajadzētu atklāt tādu personisko informāciju kā, piemēram, pilnu dzimšanas datumu, bankas konta numuru, personas kodu, mājas adresi un darba adresi, kā arī neatvērt e-pastā pievienotās saites vai pielikumus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu