Itālijas basketbolisti "Eurobasket" ceturtdaļfinālā izgāž pamatlaika beigas un pagarinājumā zaudē Francijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džianmarko Poceko
Džianmarko Poceko Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 14. septembrī, Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfināla mačā Francijas valstsvienība pagarinājumā pārspēja Itāliju.

Francija ar rezultātu 93:85 (27:20, 11:11, 18:31, 21:15, 16:8) papildlaikā guva panākumu pār Itāliju.

Uzvarētāju rindās Tomā Ertels izcēlās ar 20 gūtajiem punktiem, kamēr Rūdijs Gobērs pievienoja 19 punktus un 14 atlēkušās bumbas, bet Evans Furnjē guva 17 punktus.

Itāliju no neveiksmes neglāba Simone Fontekjo, kurš guva 21 punktu, un Marko Spissu, kurš arī sakrāja 21 punktu.

Sākoties trešajai ceturtdaļai Francijas basketbolisti bija iekrājuši 11 punktu pārsvaru, taču turpinājumā iniciatīvu pārņēma itāļi, kuri līdz trešā ceturkšņa beigām veica desmit punktu izrāvienu un bija vadībā ar 62:56.

Arī noslēdzošā ceturkšņa sākumā Itālija laukumā rādīja pārliecinošu spēli, pirmajās trīs minūtēs neļaujot gūt punktus Francijai, bet turpinot palielināt savu pārsvaru, kas pieauga līdz astoņiem punktiem.

Sākoties pēdējām trīs spēles minūtēm, vadībā vēl bija itāļi (70:68), taču pēc diviem precīziem soda metieniem un viena tālmetiena Itālijas basketbolisti atjaunoja drošāku septiņu punktu pārsvaru. Francija pēc veiksmīgiem uzbrukumiem samazināja deficītu līdz diviem punktiem, un piecas sekundes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Ertels, kam sekoja neveiksmīgs itāļu uzbrukums, pamatlaikam noslēdzoties 77:77.

Savukārt pagarinājumā veiksmīgāk spēlēja Francija, un līdz noslēdzošo piecu minūšu beigām visu laiku atradās vadībā, izcīnot panākumu ar 93:85.

Francija savu pretinieci pusfinālā noskaidros pēc Slovēnijas un Polijas dueļa, kas paredzēts plkst.21.30.

Pagājušajā Eiropas čempionātā francūžiem nācās samierināties ar neveiksmi jau astotdaļfinālā, kamēr Itālijai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu ceturtajā finālturnīrā pēc kārtas.

Francija B apakšgrupā piecās spēlēs tika pie trīs uzvarām, apspēlējot Lietuvu, Bosniju un Hercegovinu un Ungāriju, taču piedzīvoja neveiksmes pret Slovēniju un Vāciju un ieņēma trešo vietu. Astotdaļfinālā francūžiem pretī stājās Turcija, kuru izdevās uzvarēt pagarinājumā ar 87:86.

Turpretī Itālija C grupā ar tikpat izcīnītām uzvarām ierindojās ceturtajā pozīcijā. Itāļi pārspēja Igauniju, Horvātiju un Lielbritāniju, taču atzina Ukrainas un Grieķijas pārākumu. Astotdaļfinālā Itālija dramatiskā cīņā, tiekot izraidītam no zāles komandas galvenajam trenerim, uzveica vienu no Eiropas čempionāta favorītēm Serbiju ar 94:86

Otrdien vietu pusfinālā jau nodrošināja Spānija, kas pārspēja Somiju, un Vācija, kas pārliecinošā cīņā bija pārāka pār Grieķiju.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tika aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, izcīnot savu pirmo titulu vēsturē. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai.

Nākamais Eiropas čempionāts notiks pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu