Jauns rekords: miljoniem cilvēku seko līdzi lidmašīnai, kurā vests karalienes Elizabetes II zārks (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No Edinburgas Londonā nogādāts karalienes Elizabetes II zārks.
No Edinburgas Londonā nogādāts karalienes Elizabetes II zārks. Foto: AFP/SCANPIX

Cilvēki visā pasaulē sekoja līdzi tam, kā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II zārks ticis nogādāts Londonā. Uzstādīts jauns rekords - gandrīz pieci miljoni cilvēku sekoja lidmašīnas maršrutam lidojumu izsekošanas pakalpojuma mājaslapā "Flightradar24", norāda medijs "Insider".

Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku lidmašīna otrdien, 13. septembrī, veda Elizabetes II zārku no Edinburgas uz Londonu.

Lidojuma trajektoriju ir vērojuši gandrīz pieci miljoni cilvēku, norāda "Flightradar24".

Vēl 296 tūkstoši cilvēku to vēroja "Youtube" video tiešraidē. Lielais cilvēku pieplūdums radīja traucējumus "Flightradar24" mājaslapā.

"Milzīgais cilvēku skaits platformā pārsniedza to, ko bijām gaidījuši," norāda uzņēmums.

8. septembrī 96 gadu vecumā mūžībā aizsaukta Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kura mirusi Balmoralas muižā Skotijā.

Iepriekš rekords tika uzstādīts, kad ASV Senāta spīkere Nensija Pelosi lidoja uz Taivānu. 

Mājaslapā, kas izmanto datus par lidmašīnu atrašanās vietu un ātrumu reālajā lakā, teikts, ka vairāk nekā 708 000 cilvēku visā pasaulē sekoja līdzi Pelosi lidojumam uz Taivānu. Vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku lidojumam sekojuši līdzi daļēji. Iespējams, ka interesi radījis fakts, ka nav bijusi skaidrība, vai Pelosi tik tiešām dosies uz salu valsti, kuras neatkarību neatzīst Ķīna.

Lai arī vizīte Taivānā nebija iekļauta politiķes Āzijas programmas laikā, Taivānas un ASV amatpersonas pirmdien apstiprināja, ka vizīte tomēr notiks. Par šādu lēmumu iepriekš brīdinājumus izteica arī ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, kas pauda nopietnas bažas par Ķīnas iespējamo pretreakciju.

Pelosi Taivānas galvaspilsētā Taipei ieradās, lidojot ar "Boeing C-40C" lidmašīnu no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras, un lidojumu izpildīja ASV Gaisa spēki. Lidojumam tika piešķirts numurs SPAR19.

"Flightradar24" ieviesuši divi aviācijas entuziasti. Viņi norādīja, ka interese par lidojumu SPAR19 ir bijusi tik liela, ka "neesot bijis tālu līdz visa pakalpojuma serveru pārslodzei".

"Bezprecedenta interese par šo vienu konkrēto lidojumu radīja milzīgu slodzi "Flightradar24" infrastruktūrai. Mūsu komanda nekavējoties ķērās pie darba mūsu pakalpojumu stabilitātes nodrošināšanai. Diemžēl daudziem lietotājiem nācās gaidīt virtuālā rindā, lai piekļūtu mūsu pakalpojumiem," teikts "Flightradar" paziņojumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu