Argentīnā aiztur ceturto aizdomās turēto atentāta mēģinājumā pret viceprezidenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Argentīnas varas iestādes trešdien, 14. septembrī, aizturēja ceturto aizdomās turēto neveiksmīgajā atentāta mēģinājumā pret viceprezidenti Kristīnu Kiršneri, ziņoja vietējie mediji, atsaucoties uz tiesu ierēdņiem.

69 gadus vecā Kiršnere 1. septembrī izdzīvoja atentāta mēģinājumā pie savas mājas, kur viņa tikās ar saviem atbalstītājiem, kad kāds vīrietis pūlī mēģināja viņu nošaut, bet ierocis neizšāva.

Policija trešdien aizturēja Nikolasu Gabrielu Karriso, kurš tiek uzskatīts par saistītu ar neveiksmīgo šāvēju Fernando Sabagu Montjelu. Sabags Montjels, viņa draudzene Brenda Uliarte un vēl viena sieviete tika aizturēti jau pirms tam.

Argentīnas prese ir nodēvējusi četrus aizdomās turētos par "cukurvates bandu", jo viņi bija ielās pārdevuši cukurvati.

Varas iestādes apsūdz 35 gadus veco Sabagu Montjelu un 23 gadus veco Uliarti mēģinājumā noslepkavot Kiršneri "ar plānošanu un iepriekšēju vienošanos".

Otrdien tika aizturēta 21 gadus vecā Uliartes līdzzinātāja Agustina Diasa pēc tam, kad varas iestādes bija izpētījušas abu sieviešu saraksti pirms un pēc atentāta mēģinājuma.

"Es nosūtīju [kādu[ nogalināt Kristīnu. Tas neizdevās," Uliarte rakstīja īsziņā Diasai 27. augustā. Izmeklētāji uzskata, ka tas bijis pirmais neveiksmīgais atentāta mēģinājums, kas neizpelnījās plašāku ievērību.

Sabags Montjels, kura rīcības motīvi nav zināmi, tika aizturēts atentāta mēģinājuma dienā 1. septembrī. Uliarte tika aizturēta pēc trim dienām dzelzceļa stacijā Buenosairesā. Drošības kameru video liecina, ka viņi abi atradās notikuma vietā 1.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu