Kas notiks ar karalienes Elizabetes II iemīļotāko rotu - saderināšanās gredzenu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Eksperti un masu mediji mēģina prognozēt, kādas dārglietas tiks izvēlētas karalienes atvadu dienai un ne tikai... Viena no rotām, kas tiek apspriesta, ir karalienes saderināšanās gredzens, kas viņai bijis īpaši mīļš.

Par karalienes iemīļotāko rotu nosaukts saderināšanās gredzens, ko princis Filips viņai dāvājis. Karaliskā eksperte Liza Levinsone paredz, ka karalienes saderināšanās gredzens, visticamāk, nonāks pie meitas, princeses Annas.

"Filips pats bija autors princeses Elizabetes saderināšanās gredzena dizainam. Gredzens ir no platīna, tā centrā ir apaļš 3 karātu briljants, bet apkārt 10 mazāki briljanti. Gredzens ir īpašs ar to, ka briljanti nāca no Filipa mātes tiāras," gredzenu raksturo eksperte.

Foto: SCANPIX
Foto: AP/Scanpix
Foto: Solodov Aleksei/ Shutterstock

Eksperte pastāstīja arī to, ka karalienes privāto juvelierizstrādājumu kolekciju veido 300 priekšmeti, tostarp 98 piespraudes, 46 kaklarotas, 34 auskaru pāri, 15 gredzeni, 14 pulksteņi un pieci kuloni.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka karaliene tiks apbedīta Karaļa Džordža VI piemiņas kapelā Vindzoras pilī, pievienojoties karalim Džordžam VI un karalienei Elizabetei, karalienes mātei. Viņa atdusēsies kopā ar savu vīru, princi Filipu.

Iepriekš ziņota arī karaliskās ekspertes prognoze par to, ar kurām dārglietām tiks apbedīta Elizabete II. Viņasprāt, karaliene tiks apbedīta tikai ar divām ļoti īpašām rotaslietām - Velsas zelta laulības gredzens un viņas iemīļotie pērļu auskari."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu