Prestižais Malaizijas "Grand Prix" tik drīz F-1 kalendārā neatgriezīsies (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Malaizijas "Grand Prix" tuvākajā laikā Pirmās formulas (F-1) sacensību kalendārā neatgriezīsies, trešdien paziņoja Sepangas trases vadītājs Azhans Šafrimans Hanifs.

Kā norāda Hanifs, tad labākajā gadījumā Malaizijas valdība lēmumu par "Grand Prix" atgriešanos F-1 kalendārā varētu pieņemt pēc diviem vai trim gadiem.

Kā zināms, Sepangas trase, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Kualalumpuras, F-1 posmus uzņēma no 1999.gada līdz 2017.gadam, pēc kā pieaugušo izmaksu un vēlāk Covid-19 pandēmijas dēļ prestižās sacensības vairs nav uzņēmusi.

Kā norāda Hanifs, kurš ieradies Singapūrā, lai reklamētu Sepangas trasē oktobra nogalē notiekošās "MotoGP" sacensības, Malaizijas valdība tagad ir vairāk aizņemta ar ekonomikas pārstrukturēšanu un uzlabošanu, kas sašķobījusies pēc pandēmijas sākuma.

Sepangas trasē "MotoGP" atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar Covid-19 pandēmiju.

"Tuvākajā laikā F-1 sacensību Malaizijā nebūs, bet pēc ekonomikas stabilizācijas divu vai trīs gadu laikā, tas būtu apsverams," piebilda Hanifs, komentējot izskanējušās baumas, ka Malaizijas "Grand Prix" varētu aizvietot Krievijai atņemtās tiesības rīkot F-1 posmu.

Pēdējais, kurš triumfēja Malaizijas "Grand Prix" bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", 2017.gadā izcīnot savu karjeras otro uzvaru. Verstapens ir pagājušās sezonas čempions un pārliecinošs šīs sezonas līderis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu