VIDEO ⟩ Vestminsteras zālē sargs saļimst pie Elizabetes II zārka. Uz brīdi tiek pārtraukta video tiešraide (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

14. septembrī šķirsts ar karalieni Elizabete II tika nogādāts Vestminsteras zālē. No zāles raidsabiedrība BBC raidīja video tiešraidi, kas šonakt tika pārtraukta, kad viens no sargiem saļima pie karalienes zārka.

Tiešraides kadri liecina, ka incidents noticis ceturtdienas, 15. septembra, naktī ap plkst. 1 pēc Lielbritānijas laika.

Sargs stāvēja goda sardzē nelaiķa karalienes zārka pakājē, kad pēkšņi viņš nogāzās uz zemes ar dārdošu skaņu, raksta laikraksts "Independent". Melnā tērptais sargs saļima, turot rokās svinīgo zizli.

Pēc tradīcijām karaliene pirms pēdējā ceļa atdus Vestminsteras zālē, lai sabiedrība varētu izrādīt cieņu monarhei, līdz ar to sargi svinīgajās uniformās uztur pastāvīgu modrību, apsargājot zārku 24 stundas diennaktī.

Sargiem ir jāstāv miera stājā pa vienam katrā zārka stūrī. Goda sardze ik pēc 20 minūtēm rotē ap šķirstu, savukārt katra sarga kopējā maiņa ilgst līdz sešām stundām.

Tiešraidē varēja redzēt, ka vairākas tuvumā esošās amatpersonas steidza viņam palīgā, taču "Youtube" tiešraide steigšus tika apturēta.

Pagaidām nav zināms, vai sargs guvis kādus ievainojumus, vēsta "The Telegraph".

Šis incidents izraisīja satraukumu arī sociālajos tīklos tiem, kuri vēlajā stundā vēroja tiešraidi no Vestminsteras zāles.

"Apollo.lv" jau vēsrīja, ka karalienes mirstīgās atliekas sasniedza Vestminsteras zāli trešdienas, 14. septembra, vakarā. Šajā ceļā karalienes šķirstu pavadīja Lielbritānijas karalis Čārlzs III, viņa dēli - Velsas princis Viljams un Saseksas hercogs, princis Harijs. Gājienā devās arī princese Anna, princis Endrū un princis Edvards.

Procesiju vēroja tūkstošiem cilvēku, kas sapulcējušies gar barjerām, kas norobežo ceļu, pa kuru tiks vestas karalienes mirstīgās atliekas.

Vestminsteras zālē karaliskajai ģimenei, kura devās pēdējā karalienes gājienā no Bakingemas pils, piebiedrojās karaļnama pārstāvju "otrās puses". Karaliene konsorte Kamilla, Velsas princese Ketrīna, Saseksas hercogiene un Veseksas hercogiene Sofija.

Procesija ilga aptuveni 40 minūtes un noslēdzās ar dievkalpojumu, kuru vadīja Kenterberijas arhibīskaps un Vestminsteras dekāns.

Publiskā atvadu ceremonija, kuras gaitā cilvēki varēs pienākt pie nelaiķes šķirsta, turpināsies līdz pirmdienai, 19. septembrim, plkst. 6.30 - karalienes bēru dienai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu