Nadals par Federera paziņojumu: Šī ir skumja diena sportam visā pasaulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tenisa leģendas Rodžers Federers un Rafaels Nadals
Tenisa leģendas Rodžers Federers un Rafaels Nadals Foto: EPA/Scanpix

Spāņu tenisistam Rafaelam Nadalam ir bijis gods kopā aizvadīt visus šos gadus kopā ar šveicieti Rodžeru Federeru, pēc izcilā Šveices tenisista paziņojuma ceturtdien par aiziešanu no tenisa teica viņa sīvākais konkurents daudzu gadu garumā Nadals.

Ceturtdien 41 gadu vecais Federers, kurš ceļgala problēmu dēļ nav spēlējis kopš 2021.gada Vimbldonas turnīra, pēc Leivera kausa izcīņas nākamajā nedēļā Londonā liks punktu savai karjerai.

"Dārgais Rodžer, mans draugs un sāncensi, es vēlētos, lai šī diena nekad nebūtu pienākusi," "tviterī" ierakstīja Nadals.

"Šī ir skumja diena man personīgi un sportam visā pasaulē. Man ir bijis prieks, bet arī gods un privilēģija kopā aizvadīt ar tevi visus šos gadus, izdzīvojot tik daudz apbrīnojamu mirkļu laukumā un ārpus tā," raksta spāņu izcilība.

Abi izcilie spēlētāji "Grand Slam" turnīros savā starpā ir tikušies 14 reizes, desmitreiz uzvarot Nadalam, bet četras reizes - Federeram.

"Šobrīd patiesi novēlu jums laimi kopā ar sievu Mirku, jūsu bērniem, ģimeni, un izbaudiet to, kas jūs gaida. Tiksimies Leivera kausa izcīņā Londonā," piebilst Nadals.

Aprīlī Federers paziņoja, ka septembrī atgriezīsies kortā un spēlēs Leivera kausā, liekot noprast, ka tās varētu būt vienas no pēdējām sacensībām viņa karjerā. Sākotnēji bija plānots, ka oktobrī viņš piedalīsies mājas turnīrā Bāzelē.

Leivera kauss starp Eiropas un Pasaules komandām šogad notiks Londonā no 23. līdz 25.septembrim, Eiropas komandā spēlējot gan Federeram, gan Nadalam.

Kā vienam no tenisa lielā trijnieka pārstāvjiem, Federeram vairākus gadus piederēja rekords izcīnīto "Grand Slam" titulu kategorijā, taču viņa rekordu vispirms atkārtoja un pēc tam pārspēja gan Nadals (22 tituli), gan Džokovičs (21 tituls).

Karjeras laikā Federers izcīnīja 103 ATP titulus, no kuriem 20 izcīnīti "Grand Slam" turnīros - astoņi Vimbldonā, seši Austrālijā, pieci ASV un viens Francijā. Savu pēdējo "Grand Slam" trofeju šveicietis izcīnīja 2018.gadā Austrālijā, bet pēdējo reizi ATP turnīros uzvarēja 2019.gadā, kad ieguva četras balvas, tajā skaitā uzvarot arī Maiami "Masters".

ATP ranga virsotnē Federers pabija 310 nedēļas, tajā skaitā 237 pēc kārtas, kas ir ATP rekords. Tā kā šveicietis nav spēlējis vairāk nekā gadu, jūlijā viņš pameta ATP rangu.

Profesionālajā tenisā Federers nopelnīja vairāk nekā 130 miljonus ASV dolāru. Lai gan iepriekšējo gadu šveicietis nespēlēja, ieņēmumi no reklāmas līgumiem un uzņēmējdarbības viņam ļāva saglabāt vietu "Forbes" pelnošāko atlētu desmitniekā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu