Usiks atklāj, pret kuru bokseri vēlētos aizvadīt nākamo cīņu, un kritizē Fjūriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ukrainas boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks sarunā ar žurnālu "The Ring" atklājis, ar kuru bokseri vēlētos aizvadīt savas karjeras nākamo cīņu, izsakot arī kritiku par Taisona Fjūrija plānu cīnīties pret Entoniju Džošua.

Neilgi pēc Usika uzvaras pār Entoniju Džošua un savu Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu nosargāšanas, ukraiņu bokseris saņēma visnotaļ rupju izaicinājumu no Taisona Fjūrija.

Britu bokseris ukraini nosauca par "bomzi" un paziņoja, ka Usikam atņems visas viņa čempionu jostas.

Tomēr pēc neilga laika Fjūrijs sociālajos medijos uz cīņu jau aicināja tautieti Entoniju Džošua. Tā rezultātā ilgi gaidītā titulu apvienošanas cīņa starp Usiku un Fjūriju, iespējams, izpaliks.

"Es neesmu dusmīgs. Lielāka problēma ir fakts, ka Taisons Fjūrijs neļauj faniem pieredzēt vienu no visu laiku labākajām cīņām boksa vēsturē. Bet tā ir viņa vaina, ne mana. Vispār neesmu dusmīgs, jo Fjūrijs var cīnīties, ar ko grib. Bet, ja skatāmies no sportiskās perspektīvas, tas, protams, nav pareizi," kritiski par Fjūrija lēmumu izteicās Usiks.

Fjūrijs un Džošua it kā ir vienojušies pat par cīņas datumu (3. decembrī), tomēr oficiāli šī cīņa izziņota vēl nav. Tāpēc vēl droši nevar apgalvot, ka Fjūrijs tik tiešām cīnīsies ar Džošua.

Usiks norādīja, ka vēlētos jostu apvienošanas cīņu pret Fjūriju, tomēr viņu interesē arī brita bijušais pretinieks.

"Gribētu cīnīties ar Deonteju Vailderu. Viņš ir bīstams cīkstonis. Pie tam, šī cīņa, visticamāk, norisinātos ASV," sacīja Usiks.

Ukraiņu bokseris arī atzina, ka, visticamāk, Vaildera nākamo cīņu, kas norisināsies 8. oktobrī pret Robertu Heleniusu, vērošot klātienē.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 20 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu