Ernests Gulbis nomaina Juri Savicki Latvijas Tenisa savienības prezidenta krēslā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Fabian Meierhans

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien, 16. septembrī, tika ievēlēts Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatā, nomainot Juri Savicki.

Uz LTS prezidenta amatu kandidēja arī ilggadējais Diplomātu tenisa kluba prezidents, arhitekts un uzņēmējs Mārcis Apsītis.

Piektdien Jūrmalā notiekošajā biedru kopsapulcē par Gulbi balsoja 32 no 51 balsstiesīgā biedra, kuri piedalījās kopsapulcē. LTS ir 52 biedri.

Lai Gulbis un Apsītis varētu kandidēt uz prezidenta amatu, viņi vispirms bija jāievēl LTS valdē, kur bija divas brīvas vietas pēc Zigmāra Priedes un Kārļa Lejnieka aiziešanas no valdes. Atklātā balsojumā par Apsīti kā valdes locekli balsoja 29 biedri, bet par Gulbi - 48 biedri.

Par aizklātu balsošanas procedūru prezidenta vēlēšanās bija 20 biedri jeb vairāk nekā desmitā daļa delegātu, tādējādi balsojums bija aizklāts.

Aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā liedz Latvijas sporta federāciju valdēs amatu ieņemt bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem, tādējādi Jurim Savickim amats LTS ir jāatstāj līdz 1.oktobrim. Pretējā gadījumā federācijai varēja atņemt atzītās federācijas statusu un valsts finansējumu.

Savickis, kurš LTS prezidenta amatā bija kopš 1998.gada, pēc likuma pieņemšanas atklāja, ka līdz oktobrim atstās savu amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu