VIDEO ⟩ "Metusi zemē pārtiku Āfrikas bērniem." Kremļa kontrolēts TV kanāls translē nepatiesu video par Elizabeti II (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Kremļa kontrolētajā TV kanālā "Rossija-1" demonstrēts sagrozīts 1899. gada filmas fragments, kurā it kā Elizabete II metusi zemē pārtiku Āfrikas bērniem.

Ne tikai TV kanālā "Rossija-1" pārraidīts šis video, bet arī sociālajos tīklos pārpublicēts šis video, kuru noskatījušies desmitiem tūkstoši cilvēku.

Taču demonstrētais video ir klips no brāļu Lumjēru īsfilmas, kas tika filmēta Vjetnanā. Pirmo reizi filma tika parādīta plašākai sabiedrībai 1901. gadā, vairākus gadus pirms Elizabetes II dzimšanas.

Video redzams, kā divas sievietes, ģērbušās baltās kleitās un cepurēs, met mazus priekšmetus bērniem, kuri pēc tam cīnās, lai tos savāktu no zemes.

Filma, kuras režisors ir Gabriels Vejere, tika filmēta no 1899. līdz 1900. gadam Vjetnamā. Kā zināms, karaliene Elizabete II piedzima 25 gadus vēlāk.

Elizabete Aleksandra Mērija Vindzora piedzima 1926. gada 21. aprīlī pulksten 2.40 savu vecāku mājās, Londonā. Viņa bija savu vecāku pirmais bērns.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 8. septembrī 96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Elizabete II kļuva par karalieni 25 gadu vecumā pēc viņas tēva nāves 1952. gada 6. februārī.

Viņas valdīšanas laikā Lielbritānija piedzīvoja milzīgas sociālās pārmaiņas, no impērijas kļuva par sadraudzību, atguvās no Otrā pasaules kara, pieredzēja Aukstā kara beigas, iestājās Eiropas Savienībā (ES) un pēc tam pameta to.

Elizabetes II valdīšanas laikā Lielbritānijā viens otru nomainīja 15 premjerministri, sākot no Vinstona Čērčila, kurš dzimis 1874.gadā, un beidzot ar Lizu Trasu, kura dzimusi 101 gadu vēlāk.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu