Karaļa Čārlza III vīzija palīdzējusi izveidot eksperimentālu pilsētu Anglijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Karaļa Čārlza III vīzija ir palīdzējusi uzcelt eksperimentālu pilsētu Anglijā. To bieži apmeklē arhitekti, pilsētplānotāji un nekustamo īpašumu attīstītāji no visas pasaules, kas vēlas uzzināt vairāk par projektu, kas tiek veidots gandrīz 40 gadus, vēsta medijs "Insider".

Paundberija ir eksperimentāls plānots kopienas vai pilsētas paplašinājums Dorčesteras rietumu nomalē Dorsetas grāfistē, Anglijā.

Karalis Čārlzs III, kurš viesojas vismaz divas reizes gadā, ir viens no projekta autoriem un spēlē nozīmīgu lomu tā vīzijā.

"Viņa Karaliskajai Augstībai ir liela teikšana par vispārējo filozofiju un virzienu," sarunā ar "Insider" 2021. gadā sacīja Paundberijas īpašumu attīstības vadītājs Džeisons Bovermens.

Pirmo reizi karalis projektā iesaistījās 1980. gadu beigās. Tajā laikā vietējā rajona padome meklēja piemērotu vietu papildu mājokļu celtniecībai.

"Priekšlikums nāca klajā tajā pašā laikā, kad Viņa Karaliskā Augstība jau apsvēra pilsētvides attīstību un meklēja piemērotu veidu, kā izveidot un attīstīt apdzīvojamas vietas," sacīja Bovermens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu