Marķētās dīzeļdegvielas realizācija pusgada laikā palielinājusies par 6,5%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Degvielas kannas un piltuve.
Degvielas kannas un piltuve. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela sešos mēnešos realizēta kopumā 17 079 tonnu apmērā, kas ir par 1037 tonnām jeb 6,5% vairāk nekā 2021. gada sešos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmērs iezīmētajiem (marķētajiem) naftas produktiem, kurus realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, sešos mēnešos palielinājies par 420 tonnām jeb 20,1% salīdzinājumā ar 2021. gada pieciem mēnešiem, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām samazinājies par 21 tonnu jeb 1,3%.

Juridiskajām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs palielinājies par 1231 tonnu jeb 15,7%, savukārt kuģu apgādei realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs sešos mēnešos samazinājies par 593 tonnām jeb 13,1%.

Sešos mēnešos fiziskām personām realizētas 1576 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 9077 tonnas, kuģu apgādei - 3920 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2506 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu