Ko par apspriesto seriālu "Karmas latvieši" domā populāras latviešu influenceres? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ baibaviitina, rozite, cindywanderlust

Viens no pēdējā laika "karstākajiem" sarunu tematiem ir arī "Re:Baltica" dokumentāli pētnieciskais seriāls "Karmas latvieši", par kuru soctīklos viedoklis ir teju katram. "1188 Play" publiskots sabiedrībā pazīstamu influenceru viedoklis par apspriesto dokumentālo seriālu.

Sarunu šova "Kad viņas satiekas" vadītāja Baiba Vītiņa uzskata, ka sava taisnība ir katrai pusei un, iespējams, ir cilvēki, kam šāda veida uzmundrinājums patiešām palīdz dzīvē saņemties. Kā kritiski izvērtēt, kam ir vērts ticēt, sekot internetā un maksāt par to naudu?

Baiba vērsās pie influencerēm - "Instagram" satura veidošanas kursu vadītājas Sindijas Bokānes un uztura speciālistes Annas Rozītes - lai noskaidrotu viņu viedokli.

Abas dāmas ir vienisprātis, ka kritiski jāizvērtē paši kursu piedāvātāji – viņu izglītība, pieredze attiecīgajā jomā, sasniegumi. Par pasniedzējiem, kuri darbojas legāli un ir savā lietā kompetenti, nevajadzētu būt problēmu šādu informāciju iegūt – viņi paši tajā labprāt dalās. Var paklausīties kādu bezmaksas semināru, kuru šī persona organizē, tur arī var iegūt kaut kādu priekšstatu par cilvēku, un vai viņa metodes man derēs.

"Sociālo tīklu platformas ir pārvērtušās par dažādu personīgo zīmolu un kursu lietošanas platformu. Un tā vien varētu likties, ka katrs otrais, kurš varētu sevi saukt par par ekspertu, ir izveidojis dažādas online programmas, kas piedāvā dažādas zināšanas, meisterklases, izaicinājumus. No vienas puses, es to atbalstu, bet ir ļoti svarīgi saprast, ka ir svarīgi redzēt, lai šim cilvēkam ir izglītība un pieredze un zināšanas šajā jomā, lai varētu piedāvāt pakalpojumus," komentē Bokāne.

Viņa iesaka būt uzmanīgiem: "Ja mēs skaidri saprotam, ka šim cilvēkam, kurš piedāvā kursus vai programmas, nav izglītības šajā jomā, vai arī šī informācija ir kaut kādā veidā pārstrādāta no interneta, tad es ieteiktu vērst lielu uzmanību un es aicinātu cilvēkus neiekrist."

Uztura speciāliste Anna Rozīte aicina pievērst uzmanību kursu vadītāju izglītībai "Tā uzreiz atpazīt - tas ir pa īstam vai tā ir krāpniecība, es domāju, ka ne vienmēr tas ir tik vienkārši."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka desmit "Karmas latviešu" sērijās pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" pēta, kā uzbūvēts ar ezoteriku un maģisko domāšanu saistītais bizness. Kas no tā pelna? Un kas patērē šos pakalpojumus? Sērijas veidotas kā mini detektīvstāsti, kurā žurnālistes atklāj, kā talantīgas sociālā tīkla "Instagram" satura veidotājas, harismātiski dziednieki un kosmosa enerģiju nolasītāji pelna naudu, manipulējot ar mūsu cerībām un bailēm.

Dokumentāli pētnieciskais seriāls "Karmas latvieši" nākamās paaudzes televīzijā jau pieejams no 30. augusta, bet kanālā TV3 – no 6. novembra.

Vairāk skaties 1188.lv.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu