Bēru dienā publiskota iepriekš neredzēta Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II fotogrāfija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: AP/Scanpix

Pavadot mūžībā karalieni Elizabeti II, bēru dienā Bakingemas pils publiskojusi iepriekš neredzētu fotogrāfiju ar Viņas Majestāti. 

Fotogrāfija tapusi par godu karalienes platīna jubilejai, un to uzņēmis karaliskās ģimenes fotogrāfs Ranalds Makkeknijs.

Publiskotajā kadrā karaliene redzama smaidīga, tērpusies gaiši zilā kleitā, kas papildināta ar akvamarīna brošu - to karaliene saņēmusi dāvanā no tēva, karaļa Džordža VI, savā 18. dzimšanas dienā.

Tāpat karaliene kadrā redzama ar pērļu kaklarotu un auskariem, kurus nu nēsā Velsas princese Keita. 

"Fotogrāfija tapusi, lai atzīmētu Viņas Majestātes platīna jubileju - viņa ir pirmais britu monarhs, kurš to sasniedzis. Bet rīt miljoniem cilvēku sanāks kopā, lai pieminētu viņas ievērojamo dzīvi," teikts Bakingemas pils "Twitter" ierakstā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pēc 70 britu monarhijas tronī pavadītiem gadiem Elizabete II 8. septembrī nomira 96 gadu vecumā. Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas karali kļuvis viņas vecākais dēls Čārlzs III.

Karalienes valsts bēres notiks pirmdien, 19. septembrī, plkst.13 pēc Latvijas laika Vestminsteras abatijā, un tās apmeklēs arī Latvijas prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti. Arī "Apollo.lv" sekos līdzi šīs dienas notikumiem!

FOTO: Britu karaliskā ģimene karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinībās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu