Rinkēvičs aicina ASV uzņēmējus ieguldīt Latvijas ekonomikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) Ņujorkā, piedaloties ASV un Latvijas biznesa forumā, aicināja ASV uzņēmējus investēt Latvijas ekonomikā, pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Uzrunā ārlietu ministrs norādīja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā rada visnopietnākos draudus eiroatlantiskajai drošībai kopš Otrā pasaules kara. "Mēs esam pateicīgi saviem tuvākajiem sabiedrotajiem un ASV vadībai par viņu nelokāmo atbalstu Ukrainai, kā arī par ieguldījumu aizsardzības un atturēšanas stiprināšanā Latvijā un visā NATO austrumu flangā," sacījis Rinkēvičs.

Ministrs klātesošos informēja, ka šā gada jūnijā Latvija rīkoja Trīs jūru iniciatīvas samitu un biznesa forumu kā ieguldījumu transatlantiskās sadarbības stiprināšanā ar līdzīgi domājošiem partneriem, jo īpaši ekonomikas jomā. Trīs jūru iniciatīvas formātā valstīm būtu jāpiedalās energoapgādes dažādošanas vajadzību risināšanā.

"Ir svarīgi neveidot jaunas energoapgādes atkarības no autoritāriem režīmiem. Mēs aicinām ASV attīstīt sašķidrinātās dabasgāzes termināļus, lai nodrošinātu gāzes pieejamību reģionālajiem un Eiropas Savienības tirgiem.

Latvija ir pieņēmusi lēmumu no 2023. gada 1. janvāra aizstāt Krievijas gāzi ar alternatīvām sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm," akcentējis ārlietu ministrs.

Ministrs klātesošos informēja par Latvijas ieceri veidot pārrobežu jūras vēja parka projektu, kā arī par augsto tehnoloģiju attīstības un ražošanas iespējām Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu