Aktieris Egliens runas spēju zuduma dēļ izrādes vēro no skatītāju rindām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Ieraugot aktiera Mārtiņa Egliena vārdu izrādes "Aizliegtais pianīns" programmiņā, daudzi jau nopriecājās, ka balss problēmas, kas aktieri vajā jau kopš pērnā gada rudens, nu ir galā, taču ne šoreiz... 

"Bija paredzēts, ka izrādē spēlēs arī Mārtiņš, bet… mēs vēl esam procesā. Viņš izrādes mēģinājumos nepiedalījās…" atzīst Mārtiņa sieva Dita Lūriņa-Egliena.

Mārtiņš pirmizrādi vēroja no skatītāju rindām. Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba vaicāts, kāpēc programmiņā lasāms arī Egliena vārds, izdevumam skaidro: "Kad šo izrādi ieplānojām, ne mēs, ne arī Mārtiņš pats vēl nezināja, ka notiks tas, kas notika.

Par Mārtiņa veselības problēmām likums man liedz runāt.

Tas, ko varu pateikt, – Mārtiņš pagaidām ir teātra darbinieku štatā. Nav bijis pamata kaut ko mainīt. Ja būs kādi medicīniski pavērsieni, mēs tos risināsim. Pagaidām viņam ir jāklusē. Ar Mārtiņu gan ir pietiekami normāla komunikācija, lai visu varētu sarunāt."

Ballītē pēc pirmizrādes Baltajā zālē Egliens ieņēmis vietu pie klavierēm un sanākušos viesus priecējis ar dzīvespriecīgām melodijām. Tieši spēlējot klavieres, Egliens šovasar pēdējo reizi kāpis uz skatuves. Tas notika Skroderdienas Silmačos izrādēs pirms Jāņiem.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka aktieris Mārtiņš Egliens šī gada pavasarī atklāja, ka viņam ir nopietnas veselības problēmas. Aktieris teju zaudējis runas spējas.

Iepriekš tika vēstīts, ka aktiera sieva Dita Lūriņa-Egliena visu šo laiku turoties apbrīnojami braši un neļaujoties izmisumam un nomāktībai, un nezinātājiem pat neļaujot nojaust par smago situāciju ģimenē.

Darba nespējas atvaļinājumā Egliens ir gandrīz jau pus gadu, taču problēmas ar veselību Eglienam parādījušās jau pērn rudenī.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 20. septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu