Pēc sešām sadursmju dienām Kirgizstāna un Tadžikistāna vienojas par uguns pārtraukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc sešām sīvu sadursmju dienām Kirgizstāna un Tadžikistāna panākušas vienošanos par uguns pārtraukšanu, pirmdien, 19. septembrī, pavēstīja abu pušu amatpersonas.

Kā paredzēts dokumentā, ko parakstījuši abu valstu nacionālās drošības dienestu vadītāji, no robežas apvidus jāatvelk karavīri un smagais bruņojums.

Pēc aizvadītajā nedēļā pieredzētās vardarbības situācija Batkenas robežapvidū stabilizējas, apliecināja Kirgizstānas Valsts nacionālās drošības komitejas priekšsēdētājs Kamčibeks Tašijevs.

"Mēs esam pārliecināti, ka tagad uz mūsu robežas iestāsies īsts miers," sacīja Tašijeva Tadžikistānas kolēģis Saimumins Jatimovs.

Abas valstis vienojušās par komisijas izveidošanu, kas izmeklēs pēdējo sadursmju izraisīšanās apstākļus, sacīja Tašijevs.

Paredzēts, ka komisija darbu sāks otrdien.

Sadursmēs, kas sākās 14. septembrī, Kirgizstānā dzīvību zaudējuši vismaz 59 cilvēki, bet 164 ievainoti, liecina oficiālās aplēses. 136 000 cilvēku no Kirgizstānas Batkenas apgabala evakuēti.

Tadžikistānā dzīvību zaudējis 41 cilvēks.

Kopš neatkarības iegūšanas 90. gadu sākumā abas valstis nav spējušas atrisināt domstarpības par 1000 kilometru garo robežu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu