VIDEO "Ceru uz taisnīgu tiesu." Jelgavā piekautās meitenes māte grasās pārsūdzēt policijas lēmumu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jelgavā nežēlīgi piekauta meitene.
Jelgavā nežēlīgi piekauta meitene. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nesen Jelgavā 12 gadus vecu meiteni piekāva kāda pusaudze. Situācijai par pierādījumu kalpoja ar viedtālruni nofilmēts video, kas izplatījās soctīklos. Jelgavas policija, izskatot notikušo, piekautās meitenes ģimenei radījusi papildus pārdzīvojumus, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jelgavas policija darījusi zināmu piekautās meitenes mātei Laurai, ka par uzbrukumu viņas divpadsmit gadus vecajam bērnam netiks uzsākts kriminālprocess. Likumsargi, pēc mātes domām, nav uz situāciju lūkojušies pietiekami nopietni, un viņa grasās lēmumu pārsūdzēt.

"Esmu dziļi satriekta par tādu policijas lēmumu, ceru uz taisnīgu tiesu, tas nevar tā palikt," komentē cietušās meitenes māte. "Izskatās, ka policija lietai ir piegājusi formāli, netika līdz galam izvērti visi lietas apstākļi. Piemēram, video redzams, ka tas bija huligānisms, tika bojāta manta, kas nav līdz galam izskatīts."

Ģimenes rīcībā nonāca kautiņa pilnais video, kas uzbrukuma ainu iezīmē nedaudz plašāk.

Proti, kadros redzams, ka vardarbīgo sišanu redzēja aptuveni ducis jauniešu. Viņi, šķiet, bija iepriekš pabrīdināti, ka varēs vērot asiņaino rēķinu kārtošanu. Laura spēja noskatīties jauniegūtos kadrus tikai vienu reizi, taču darīja to rūpīgi.

Cietušās māte stāsta, ka video ir redzams bars jauniešu, kas par notiekošo tīksminās, tikmēr viņas meita saņem aptuveni 17 trulus sitienus pa galvu un ķermeni.

Neprasot finansiālu ieguldījumu, palīdzēt Laurai un viņas ģimenei pieteicās zvērināts advokāts, vārdā Rihards. Arī viņš saskata nepilnības policijas darbā.

Zvērināts advokāts Rihards Poļaks norāda, ka nav noskaidroti daudz faktiskie apstākļi,

piemēram, mobilā telefona sabojāšana, kas ir viena no huligānisma pazīmēm. Viņš šajā lietā saskata sodāmu huligānismu, meitenei tika nodarīti miesas bojājumi. Tāpat jārunā arī par emocionālām un fiziskām ciešanām, jo bērns neapmeklē skolu, nepieciešams ilgstošs rehabilitācijas process.

12 gadus vecajai meitenei pēc notikušā ir jāapmeklē psihoterapija, tāpat viņa neapmeklē skolu.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 11. septembrī Lielās ielas māju pagalmā kāda pusaudze nodarīja miesas bojājumus 12 gadus vecai meitenei, noskaidroja VP Zemgales reģiona pārvaldē.

Sociālajos tīklos ievietotais uzbrukuma video liecina, ka uzbrucēja cietušo spārdījusi un ar dūrēm situsi pa seju. Cietusī nekādas pretdarbības neizrādīja, tikai seju sargāja ar rokām. Uzbrukumu centusies pārtraukt kāda cita meitene, tomēr vienlaikus agresore upurim vēl sviedusi mobilo telefonu, kurš kautiņa laikā cietušajai bija izkritis no rokām.

Cietušās māte bērnu aizveda uz slimnīcu, kur konstatēti miesas bojājumi, bet policijā māte uzrakstīja iesniegumu.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu