Sportista gaitas noslēdzis viens no visu laiku labākajiem un titulētākajiem UFC cīkstoņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žoze Aldo
Žoze Aldo Foto: AFP/SCANPIX

Par karjeras noslēgšanu UFC organizāciju informējis viens no tās visu laiku titulētākajiem cīkstoņiem Žoze Aldo, vēsta ārzemju mediji.

Leģendārajam brazīliešu cīkstonim ar UFC vēl ir spēkā vienas cīņas līgums, tomēr Aldo organizāciju ir informējis, ka oktagonā negatavojas atgriezties.

Aldo savas karjeras pēdējā cīņā piedzīvoja zaudējumu pret vienu no 61,2 kilogramu divīzijas top cīkstoņiem Merabu Dvališvili. Pēc cīņas gan Aldo treneris pauda pārliecību, ka viņa audzēknis pēdējo cīņu aizvadīs "UFC 283" cīņu šovā, kas norisināsies cīkstoņa dzimtajā Riodežaneiro. 

Pats Aldo ar oficiālu paziņojumu vēl nav nācis klajā, taču sava "Instagram" konta īsajos stāstiņos ir pārpublicējis citu lietotāju pateicības vārdus un savas karjeras spilgtākos mirkļus. Protams, leģendārais cīkstonis tviterī izpelnījās cieņpilnus vārdus no daudziem bijušajiem kolēģiem un arī pretiniekiem.

Aldo ir UFC 66 kilogramu divīzijas pionieris. Tieši ar viņa ierašanos organizācijā no WEC tika izveidota minētā svara klase. Protams, viņš nekavējoties arī tika pasludināts par šīs svara divīzijas čempionu. 66 kilogramu divīzijas čempiona titulu viņš noturēja no 2011. līdz pat 2015. gadam, kad brazīlietis piedzīvoja savas karjeras skaļāko zaudējumu, vien 13 sekundēs piekāpjoties Konoram Makgregoram.

Pēc zaudējuma Makgregoram Aldo atguvās ar uzvaru pār citu UFC leģendu Frenkiju Edgaru, tiekot pie pagaidu čempiona jostas. 2017. gadā Makgregoram neaktivitātes dēļ tika atņemta 66 kilogramu divīzijas josta. Par vakanto titulu cīņu aizvadīja Aldo un Makss Holovejs. Šajā un arī revanša cīņā pārāks bija Holovejs.

Aldo vēl trīs cīņas aizvadīja 66 kilogramu divīzijā, bet pēc 2019. gadā piedzīvotā zaudējuma pret pašreizējo svara kategorijas čempionu Aleksandru Volkanovski, brazīlietis pārcēlās uz 61,2 kilogramu divīziju, kur viņš debitēja ar zaudējumu pret Marlonu Moraesu.

36 gadus vecais brazīlietis ir kārtējā leģenda, kas 2022. gadā atvadījās no UFC oktagona. Pirms Aldo ardievas spēcīgākajai MMA organizācijai šogad teikuši arī tādi leģendāri cīkstoņi kā Lūks Rokholds, Joanna Jendžeičika, Neits Diazs un Donalds Serone

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu