Kariņš: Dabasgāzes krājumi nedaudz pārsniedz apkures sezonai nepieciešamo (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Dabasgāzes krājumi pašlaik ir nedaudz lielāki par Latvijai apkures sezonā nepieciešamo, šodien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš uzsvēra, ka valdība turpina risināt energoresursu pietiekamības jautājumus, tajā skaitā, strādā pie tā, lai dabasgāzes krājumi vēl tiktu palielināti.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka šodien Ministru kabinets pieņēmis lēmumu par atbalsta sniegšanu energointensīvajiem rūpniecības uzņēmumiem, kas ir papildu pasākums jau iepriekš pieņemtajam atbalstam iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Premjers cer, ka nākamnedēļ valdība varēs izskatīt Ekonomikas ministrijas un ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (NA) piedāvājumus par energoresursu cenu griestu noteikšanu.

Kā ziņots, elektroenerģijas cenu kompensēšanai valdība varētu noteikt cenu griestus pirmajām 100 kilovatstundām (kWh), iepriekš norādījis Kariņš.

Kariņš norādījis, ka valdība jau ir pieņēmusi atbalsta pakotni iedzīvotājiem un uzņēmumiem aptuveni 650 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu