Ugunsgrēkā Iecavas pagastā cietuši septiņi cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Otrdien ugunsgrēkos Latvijā cietuši desmit cilvēki, tostarp septiņi Iecavas pagastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.20.25 ugunsdzēsēji steidzās uz Iecavas pagastu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka daļēji apdzīvotā mājā deg pirmā stāva dzīvokļa dzīvojamā istaba 45 kvadrātmetru un guļamistabas griesti 15 kvadrātmetru platībā.

Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc ugunsdzēsēji nekavējoties sāka tās pārmeklēšanu un cilvēku glābšanu. Uzliekot glābšanas masku, kas pieslēgta ugunsdzēsēja elpošanas aparātam, no ēkas trešā stāva caur iekšējām kāpnēm tika izglābti pieci cilvēki.

Divi cilvēki no degošā dzīvokļa evakuējās paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju ierašanās, no pārējās ēkas evakuējās vēl 20 cilvēki.

No izglābtajiem un evakuētajiem cilvēkiem septiņi ugunsgrēkā cieta un vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Otrdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Malkas ielu Liepājā, kur divstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī, aizdegoties eļļai katliņā, liesmas pārmetās uz griestiem. Kopējā degšanas platība bija 12 kvadrātmetru platībā.

No ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Dzēšanas darbu laikā cieta arī glābējs.

Tāpat otrdienas vakarā tika saņemts izsaukums uz divstāvu dzīvojamo māju Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kur jūtams sadūmojums. Glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās likvidēja dzīvoklī esošā persona, kura cieta un tika nodota NMPD mediķiem.

Pirmdien glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Salas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kokapstrādes uzņēmumā. Degtspējīgo materiālu lielā daudzuma dēļ liesmas strauji izplatījās.

Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas jumts deg 1200 kvadrātmetru, šķelda 100 kvadrātmetru un gatavā produkcija 100 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbos tika iesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika un darbinieki, kas izveda gatavo produkciju no degošās ēkas. Liesmu izplatīšanās aizvadītajā naktī ierobežota, bet dzēšanas darbi šorīt vēl turpinās.

Vakar Maskavas ielā Rīgā glābēji no kanāla izcēla cilvēku, kurš bija iekritis ūdenī un saviem spēkiem nespēja izkļūt krastā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 46 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu