ASV basketbolistes cīņu pasaules kausā sāks ar ļoti "īsu soliņu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV sieviešu basketbola izlase Pasaules kausa izcīņu uzsāks septiņu spēlētāju sastāvā, trešdien apliecināja galvenā trenere Šerila Rīvza.

No kopumā 12 pieteiktajām spēlētājām pašlaik ASV izlases rindās ir vien septiņas, kamēr pārējās piecas basketbolistes komandai pievienosies vien piektdien.

ASV izlases rīcībā joprojām nav Čelsijas Grejas, Kelsijas Plamas, Eidžas Vilsones, Brionas Džonsas un Eilisas Tomasas, kuras visas piedalījās Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) finālsērijā.

"Mēs viņām dodam laiku [atpūtai], jo viņas veic milzu ziedošanos, lai uzreiz pēc fināla lēktu lidmašīnā un dotos šurp," norāda Rīvza.

Pēc ASV izlases galvenās treneres teiktā, komanda ceturtdien maču ar Beļģiju aizvadīs nepilnā sastāvā. Tāpat arī piektdienas spēlē pret Puertoriko valstsvienību pieteikums varētu nebūt pilns.

Vēl A apakšgrupā ASV izlase spēlēs ar Ķīnas, Dienvidkorejas un Bosnijas un Hercegovinas basketbolistēm.

Tikmēr B apakšgrupā spēkiem mērosies Francijas, Serbijas, Japānas, Mali, Kanādas un Austrālijas basketbolistes.

Ceturtdaļfinālā, kas sāksies 29.septembrī, iekļūs katras apakšgrupas četras labākās izlases, bet čempiones tiks noskaidrotas 1.oktobrī.

"Pieteikums būs pilns, bet maz ticams, ka visas spēlētājas būs ierindā [uz pirmajām spēlēm]," trešdien teica Rīvza.

ASV basketbolistes triumfēja iepriekšējā Pasaules kausā 2018.gadā Spānijā, bet kopumā uzvarējušas desmit no 18 turnīriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu