Kazakevičam vēl nav skaidrības par Uldriķa dalību gaidāmajā Nāciju līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: Publicitātes foto

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis pirms ceturtdien gaidāmā UEFA Nāciju līgas mača ar Moldovu no savainojuma vēl pilnībā nav atguvies, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka Uldriķis sestdien bija spiests izlasit viņa pārstāvētās Leuvardenas "Cambuur" komandas spēli viesos ar "Waalwijk" komandu.

Preses konferencē pirms ceturtdienas spēles izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs bilda, ka treniņnometnes pirmie treniņi, kā tas valstsvienībā ierasts, netika aizvadīti pilnā sastāvā, un tā ir pierasta situācija.

"Kopumā visu ieplānoto līdz šim esam paveikuši. Pastrādājām pie komandas taktiskajām detaļām un standartsituācijām. Uldriķis šobrīd pilnībā vēl nav atguvies no savainojuma, un par viņa spēlēšanu mačā pret Moldovu pašlaik vēl man nav atbildes," preses konferencē teica treneris.

Viņš noliedza, ka treniņos kāds no mūsu spēlētājiem nebūtu labā formā. Visi kandidāti ir rādījuši labas kvalitātes futbolu un pareizu attieksmi.

"Dažiem spēlētājiem tīri statistiski šobrīd varbūt nav labākais periods, bet snieguma ziņā es viņos redzu labu virzību. Skaidrs, ka vienmēr var būt jautājumi par pārliecību un funkcionālo sagatavotību, un pie tā arī strādājam izlases treniņnometnē," skaidro speciālists.

"Sākumsastāvs šobrīd vēl nav skaidrs. Mums vēl vajadzīgs šodienas treniņš, lai pieslīpētu atsevišķas nianses. Kā jau parasti, ir jautājumi par pāris pozīcijām," viņš uzsver šodienas treniņa nozīmi sastāva noteikšanā.

Kazakevičs atgādina, ka ceturtdien Latvijai būs svarīga spēle ar tiešajiem konkurentiem par pirmo vietu grupā.

"No laukumā redzētā esmu pozitīvi noskaņots. Pirmajā spēlē pret moldoviešiem mums izdevās parādīt labāku sniegumu un iegūt labāku rezultātu. Strādājam pie tā, lai rītdien vēlreiz izdarītu to pašu," saka treneris.

Preses konferencē piedalījās arī aizsargs Roberts Savaļnieks, kurš atzīmēja izlases treniņu dienās gūtās pozitīvās emocijas.

"Protams, ka mēs ļoti vēlētos turpināt uzvaru sēriju, bet nav tā, ka visu laiku par to runājam un domājam. Ejam soli pa solim," saka Savaļnieks.

Ceturtdien spēle ar Moldovu notiks "Skonto" stadionā, bet 25.septembrī viesos turnīrs tiks pabeigts ar maču Andorā.

Salīdzinājumā ar jūnija treniņnometni šoreiz izlases rīcībā nav aizsarga Mārča Oša, kā arī pussargu Vladimira Kameša un Renāra Varslavāna. Visi pārējie jūnija treniņnometnes dalībnieki ir trenera rīcībā, un valstsvienībā atgriezies pussargs Krišs Kārkliņš. Pirmo reizi vēsturē uzaicinājumu uz valstsvienību izpelnījies Maksims Toņiševs.

UEFA Nāciju līgas 2022./2023.gada sezonu Latvijas valstsvienība iesāka, jūnijā izcīnot četras uzvaras četros mačos. Vispirms Rīgā ar 3:0 tika apspēlēta Andora un ar 1:0 uzveikta Lihtenšteina, kam sekoja 4:2 panākums Kišiņevā pār Moldovu, kā arī 2:0 uzvara Lihtenšteinā.

Pēc četrām no sešām spēļu kārtām Latvija ar 12 punktiem ir D1 grupas līdere. Atlikušajos divos mačos Latvijai nepieciešami vismaz divi punkti, lai garantētu uzvaru grupā un iekļūšanu UEFA Nāciju līgas C divīzijā.

LFF vēsta, ka Latvijas izlases uzdevums gaidāmajās spēlēs ir uzvarēt abus mačus, turklāt izdarīt to pietiekami pārliecinoši, lai varētu uzvarēt visā D līgā, ne tikai savā grupā.

Pirmā vieta D līgas komandu konkurencē dos iespēju cerēt uz Eiropas čempionāta "play-off" ceļazīmi 2024.gada pavasarī.

Lai tas notiktu, Latvijai, pirmkārt, jātiek pie vairāk punktiem un labākas vārtu starpības nekā D2 grupas uzvarētājai (Igaunijai vai Maltai), turklāt neņemot vērā rezultātus pret Lihtenšteinu. Otrkārt, jācer, ka 2023.gadā paredzētajā Eiropas čempionāta kvalifikācijā finālturnīra ceļazīmes izcīnīs vismaz 13 no 16 vienā līmenī spēlējošām komandām, piemēram, trīspadsmit no sešpadsmit UEFA Nāciju A līgas valstsvienībām.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts septembra spēlēm:

vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Krišjānis Zviedris ("Liepāja"), Rihards Matrevics ("Valmiera");

aizsargi: Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Kaspars Dubra, Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis (visi - RFS), Igors Tarasovs ("Krasava", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Daniels Balodis, Emīls Birka (abi - "Valmiera");

pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Artūrs Zjuzins (RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija), Krišs Kārkliņš ("Liepāja"), Maksims Toņiševs ("Valmiera");

uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera"), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu