Saūda Arābijā nogādāti desmit ārvalstnieki, kas karojuši Ukrainas pusē un krituši okupantu gūstā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas un Ukrainas gūstekņu apmaiņas ietvaros Saūda Arābijā nogādāti desmit ārvalstnieki, kas karojuši Ukrainas pusē un krituši Krievijas spēku gūstā, trešdien paziņoja Saūda Arābijas amatpersonas.

Atbrīvoto vidū ir divi amerikāņi, pieci briti un pa vienam Zviedrijas, Marokas un Horvātijas pilsonim.

Trešdien viņi ar lidmašīnu ieradušies Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā. Telekanāls "Al Arabia" ziņo, ka viņi atbrīvoti ar Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana starpniecību, kurš tieši kontaktējies gan ar Kremli, gan Ukrainas vadību.

Saūda Arābijas paziņojumā teikts, ka viņi karaļvalstī ieradušies no Krievijas un ka Saūda Arābijas varasiestādes "strādā pie viņu atgriešanās attiecīgajās valstīs".

Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa pavēstīja, ka Lielbritānijas pilsoņu atbrīvošana ir "ļoti apsveicama ziņa, kas izbeidz vairākus mēnešus ilgo nenoteiktību un ciešanas viņiem un viņu ģimenēm".

Trasa sacīja, ka viņus "gūstā turējuši Krievijas atbalstītie kaujinieki Ukrainas austrumos", un pateicās gan Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, gan Saūda Arābijai par palīdzību viņus atbrīvot.

Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linde tviterī paziņoja, ka Doneckā aizturētais Zviedrijas pilsonis "tagad ir brīvs un ir vesels". Viņa arī pateicās Ukrainai un Saūda Arābijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu