"Skatoties zvaigznēs, Ūdris sāk runāties." Ģimenes lauku mājas dziedē mūziķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Savs zemes pleķītis un māja laukos mūziķim Rolandam Ūdrim un viņa sievai Ilonai bija sens sapnis. Liktenim labpatika izspēlēt negaidītu kārti. Ilona uzdūrās sludinājumam: pārdod vecu ēku Sēlijas nomalē Ilūkstes novadā. Un naudas pēc mierizlīguma ģimenei bijis tieši tik, cik šis īpašums maksāja. 

Izdevumam "Privātā Dzīve" Ilona Balode-Ūdre pastāsta vairāk par Ūdra zaļo oāzi jeb ģimenes lauku mājām.

Divus gadus ģimenei pieder šī vieta, bet līdz ērtai dzīvošanai tur vēl tāls ceļš ejams. Ģimenes jaunajā lauku īpašumā pagaidām uzturēties var tikai vasarā, nakšņojot teltī vai šķūnī. "Tas nav ērti, bet spēcinoša un veldzējoša ir sajūta, ka beidzot pasaulē ir kāda vieta, kas patiesi pieder mums," gandarīta ir Ilona. Mājā gan jāiegulda vēl daudz darba. 

Tapa ideja vākt ziedojumus, lai izveidotu Ūdrīša zaļo oāzi, un tā radās Vides filmu studijai un režisorei Ivetai Budrevičai. Pavisam nesen norisinājās Ūdrītim veltītais labdarības pasākums. Apmeklētāji varēja noskatīties režisoru Ivetas Budrevičas un Pētera Krilova kopīgi veidoto filmu "Hekabes jautājums" (VFS Films), kurā Ūdru-Baložu ģimene ir tās galvenie varoņi. Filmā iemūžināta arī pirmā talka topošajā Ūdrīša zaļajā oāzē.

Filmas režisore reiz teica – kad Rolands ir tur, viņš atplaukst. "Kad Rolands nav iekšā kastē – dzīvoklī, viņam veras vaļā čakras. Naktīs, guļot guļamkrēslā un skatoties zvaigznēs, viņš sāk runāties."

Iveta bija ļoti izbrīnīta un jautāja:

"Kā? Ūdris runā?" Es atbildēju: "Es taču visu laiku teicu, ka Ūdris runā, daba ir tā, kas palīdz viņam atvērties," saka Ilona

Labdarības pasākuma iegūtos līdzekļus ieguldīs Ūdrīša ģimenes mājas labiekārtošanai. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šovasar arī grupa "The Hobos" atdzīvojās. Solista vietā stājies Ralfs Eilands. Mūziķis gan uzsvēra: "Es neesmu viņu solists, tāds joprojām ir Ūdrītis. Šo apvienību sauc "The Hobos & Ralfs Eilands."

2016. gada 17. janvārī notika satiksmes negadījums, kurā Rolands Balodis-Ūdris guva smagas traumas. Mūziķa rehabilitācijai jau notikušas vairākas labdarības kampaņas.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 20. septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu