FOTO ⟩ Turnīra favorīte Ostapenko ne bez problēmām sasniedz Seulas "WTA 250" ceturtdaļfinālu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien iekļuva Seulas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā, spēles gaitā atspēlējot arī vienu mačbumbu.

Turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas pirmā rakete Ostapenko (WTA 19.), kura turnīrā izlikta ar pirmo numuru, ar 6-3, 5-7, 7-5 pieveica neitrālo tenisisti Anastasiju Gasanovu (WTA 141.).

Ostapenko padevās teicams mača sākums - divas reizes pēc kārtas uzvarot pie pretinieces serves izdevās panākt 4-0. Seta turpinājumā Gasanova vienu "breiku" atguva, tomēr Latvijas tenisiste svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6-3.

Otrā seta sākumā katra spēlētāja uzvarēja savu pirmo serves geimu, bet trešajā geimā Ostapenko "lauza" pretinieces servi panākot 2-1. Turpinājums Latvijas tenisistei vairs nebija tik labs un nākamajā geimā Gasanova "breiku" atguva, vēlāk panākot arī 3-2 un 4-3. Seta astotajā geimā Ostapenko panāca izlīdzinājumu, bet devītajā geimā, servējot Gasanovai, pretiniecei ļāva uzvarēt tikai vienā izspēlē. Punktu mačam desmitajā geimā Latvijas tenisistei neizdevās pielikt, esot vadībā ar 30:15 tika zaudētas nākamās trīs izspēles, kas pretiniecei ļāva panākt 5-5, bet vēlāk arī 7-5 un uzvaru setā.

Trešā seta ievadā Gasanova uzvarēja pirmajā geimā pie savas serves, bet turpinājumā Latvijas tenisiste panāca izlīdzinājumu un guva virsroku pie pretinieces nākamās serves, panākot 2-1 savā labā. Ostapenko ceturtajā geimā palielināja pārsvaru līdz 3-1, tomēr pretiniecei izdevās atspēlēties un pēc septītā geima būt jau vadībā ar 4-3. Astotajā geimā Ostapenko atspēlēja divas breikbumbas, tomēr sīvā cīņā piekāpās, nonākot iedzinējos ar 3-5. Devītajā geimā Latvijas pirmā rakete, servējot pretiniecei, panāca 40:0, tomēr zaudēja četras izspēles pēc kārtas, pēc kā atspēlēja mačbumbu un ar ceturto breikbumbu panāca 4-5.

Mača izskaņā Ostapenko pie savas serves panāca 5-5, izmantoja otro breikbumbu 11.gemā, kas deva vadību 6-5, un punktu spēlei pielika 12.geimā, triumfējot setā ar 7-5.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko garantējusi110 punktus WTA rangā.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:2) pieveica Dienvidkorejas sportisti Džongu Bojongu, kura WTA rangā ieņem 688.vietu un turnīrā piedalījās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar Andoras tenisisti Viktoriju Himenesu Kasincevu (WTA 186.), kura otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica kanādieti Rebeku Marino (WTA 81.).

Citos ceturtdienas mačos otro kārtu pārvarēja angliete Emma Radukanu (WTA 77.), Magda Linete (WTA 51.) no Polijas un Šveices pārstāve Lulu Suna (WTA 340.).

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane, kura otrajā kārtā piekāpās Dienvidkorejas tenisistei Bakai Dajeonai (WTA 760.).

Pamatturnīrs Seulā uz cietā seguma norisinās no 19. līdz 25. septembrim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu