Slēdz eksperimentālo maršrutu no Rīgas uz Mārupi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss. Ilustratīvs attēls.
Autobuss. Ilustratīvs attēls. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Izvērtējot pasažieru plūsmu un pieprasījumu pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem eksperimentālajā autobusu maršrutā Rīga (Riepnieku iela)-Mārupe (Malduguņu iela), Sabiedriskā transporta padomes sēdē nolemts minēto maršrutu no ceturtdienas slēgt, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Maršruts tiek slēgts tā nelietderīguma dēļ, kā arī lai atbrīvotu cilvēkresursus pārvadātājam citu maršrutu izpildei.

Maršruts Rīga-Mārupe (Malduguņu iela) tika izveidots 2022.gada 1.jūlijā uz četru mēnešu eksperimenta periodu, proti, līdz 2022.gada 31.oktobrim, ik darba dienu katrā virzienā nodrošinot septiņus reisus.

No šā gada 1.jūlija līdz 31.augustam izpildīti kopumā 575 reisi, bet kopējais pārvadāto pasažieru skaits bija 170. Attiecīgi statistiski vidējais pasažieru skaits reisā bija 0,3 cilvēki, minētajā periodā maksimālais pasažieru skaits vienā reisā bija četri, savukārt lielākajā daļā reisu netika pārvadāts neviens iedzīvotājs.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajā maršrutā nodrošināja AS "Nordeka". Izmaiņas ir saskaņotas ar Rīgas plānošanas reģionu.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu