Sieviete norij 55 pirkstiņbaterijas, ārsti glābj viņas dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kāda sieviete Īrijā norijusi 55 pirkstiņbaterijas, iespējams, lai apzināti nodarītu sev pāri. Ārstiem izdevies izglābt viņas dzīvību, no sievietes kuņģa un zarnām izņemot šos svešķermeņus. 

66 gadus vecā sieviete tika nogādāta Dublinas slimnīcā pēc tam, kad bija norijusi tajā brīdī nezināmu daudzumu cilindrisku bateriju, vēstīts ziņojumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Irish Medical Journal”.

Pēc rentgenizmeklējuma atklājās, ka sievietes kuņģī ir vairāki desmiti bateriju. Par laimi, baterijas nebija kaitējušas sievietes iekšējiem orgāniem, kā arī nevienas baterijas struktūra nebija sākusi mainīties. Tāpēc ārsti nolēma nogaidīt un skatīties, vai baterijas no organisma neiznāks ārā dabiskā veidā. Nedēļas laikā tika izvadītas piecas baterijas, tomēr nākamajās trīs nedēļās noskaidrojās, ka lielākā daļa bateriju dabiskā ceļā no organisma izkļūt nespēj. Tajā brīdī sieviete arī sāka sūdzēties par vēdergraizēm.

Beigu beigās sievietei tika veikta laparotomija (vēdera dobuma atvēršana, pārgriežot tā priekšējo sienu), kas atklāja, ka bateriju svars bija izstiepis kuņģi līdz pat kaunuma kaulam. Ārsti kuņģi pārgrieza un no tā izņēma 46 AA un AAA baterijas. Vēl četras baterijas, kas atradās sievietes zarnās, tika izvadītas caur ānusu. Sieviete ātri vien atveseļojās un par spīti tam, ka bateriju viņā vairs nebija, atguva enerģiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu