"Man trūkst vārdu. Šausminoši..." Pasauli šokē fotogrāfijas, kurās redzams "Azovstaļ" gūsteknis pirms un pēc gūsta (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Defense of Ukraine/"Twitter"

Ukrainas aizsardzības ministrija mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējusi fotogrāfijas, kurās redzams kāds "Azovstaļ" gūsteknis pirms un pēc gūsta.

"Ukraiņu karavīrs Mihailo Dianovs ir viens no tiem laimīgajiem. Atšķirībā no dažiem karagūstekņiem viņš izdzīvoja Krievijas gūstā. Tādā veidā Krievija "pievienojas" Ženēvas konvencijām. Tā Krievija turpina apkaunojošo nacisma mantojumu," vēsta Ukrainas aizsardzības ministrija.

3. augustā "Apollo.lv" jau vēstīja, ka Krievu okupanti paziņoja par rokkoncerta norisi uz laiku okupētajā Mariupolē, "Azovstaļ" metalurģijas rūpnīcā, kuru ilgstoši un varonīgi aizsargāja Ukrainas Azovas "kaujinieki, vēsta Ukrainas mediji.

25. jūlijā, parādījās informācija no Ukrainas izlūkdienesta, ka Kremlis plāno atjaunot okupēto Mariupoli līdz 2040. gada beigām. Tā apsver četrus "Azovstaļ" variantus - ražošanas atjaunošanu, kādas sabiedriskās un biznesa platformas izveidi un divus parka būvniecības scenārijus.

Atjaunošana notiks trīs posmos - līdz 2022. gada beigām, no 2023. līdz 2025. gadam un līdz 2040. gadam.

Pirmā posma uzdevums ir atjaunot vitāli svarīgo infrastruktūru. "Īpaša uzmanība tiek pievērsta kapsētas izvietošanai," kam ieteicams izmantot lidostas teritoriju.

Līdz 2025. gadam plānota "mājokļu būvniecība, inženiertehniskās un transporta infrastruktūras atjaunošana un attīstība".

Savukārt līdz 2040. gadam Krievijas valdība vēlas nodrošināt "pilsētas teritoriju budžeta efektivitāti un ekonomisko pašpietiekamību". Paredzēta arī Volnovahas-Mariupoles dzelzceļa izbūve un "starptautiskā transporta koridora" izveide caur Mariupoli uz anektēto Krimu un Odesu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu