Analītiķi: Atšķirīgie mobilizācijas nosacījumi Krievijas reģionos var saasināt spriedzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Drop of Light/Shutterstock

Atšķirīgie mobilizācijas nosacījumi dažādos Krievijas reģionos sociālo spriedzi var saasināt vēl vairāk, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Krievijas mobilizācijas sistēma cenšas tikt galā ar prezidenta Vladimira Putina uzstādītajiem uzdevumiem un, visticamāk, nespēs radīt mobilizācijas rezerves spēkus pat tik zemā kvalitātē, kādu paredzēja Putina plāni, ja Kremlis nespēs ātri izlabot fundamentālās un sistēmiskās problēmas, norāda ISW.

Problēmas un kļūdas vērienīgās un sarežģītās mobilizācijas pirmajās dienās nav negaidītas un liecina, ka Krievijas mobilizācijas infrastruktūra lielam karam bija sagatavota ne labāk kā Krievijas bruņotie spēki.

Kā norāda ISW analītiķi, atšķirīgie mobilizācijas procesi Krievijas reģionos var saasināt sociālo spriedzi, kas jau ir palielinājusies brīvprātīgo bataljonu veidošanas gaitā vērojamās nevienlīdzības dēļ.

Cita starpā Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs paziņojis, ka viņa reģionā mobilizācija nenotiks, jo Čečenija iesaukuma plānu jau ir izpildījusi ar uzviju 254% apjomā.

ISW arī atgādina, ka pirmajās 48 stundās pēc mobilizācijas izsludināšanas Krievijā notikuši gan protesti, gan uzbrukumi kara komisariātiem.

Savukārt Ukrainas armija Doneckas apgabalā turpina virzīties uz ziemeļiem un ziemeļrietumiem no Limanas pilsētas, norāda ISW.

Ukrainas armija arī turpina darbības, lai atkarotu Hersonas apgabalu, tomēr ievēro operatīvo klusumu attiecībā uz ukraiņu spēku darbībām frontē.

Krievijas spēki turpina neveiksmīgās trieciena operācijas pie Bahmutas un uz ziemeļrietumiem no Doneckas, bet Ukrainas spēki notriekuši Irānā ražoto dronu "Mohajer-6", visticamāk, pie Odesas, norāda ISW.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu