Putins vismaz uz nedēļu aizbraucis atpūsties, ziņo avoti (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidenta publiskajā darbībā sācies pārtraukums, kas ilgs vismaz nedēļu, atsaucoties uz trim avotiem, sestdien ziņapmaiņas platformā "Telegram" vēsta žurnālistes Faridas Rustamovas kanāls "Faridaily".

"Pēc mobilizācijas izsludināšanas Krievijā prezidents Putins aizbrauca atpūsties. Par to liecina trīs avotu, kas ir pazīstami ar prezidenta grafiku, stāsti," vēsta "Faridaily".

Pēdējo reizi Putins sabiedrībā bija redzams 21.septembrī, kad Veļikijnovgorodā apmeklēja tehnisko skolu un koncertu.

Uzreiz pēc koncerta, kā apgalvo Rustamovas avoti, sācies pārtraukums Putina publiskajā darbībā, un tas ilgs vismaz nedēļu.

Vienlaikus telekanāli turpina demonstrēt sižetus ar Putina piedalīšanos.

Rustamova skaidro, ka tie ir tā dēvētie konservi - iepriekš ierakstīti sižeti.

Viens avots sacījis, ka Putins atpūšas rezidencē Valdajā, Novgorodas apgabalā.

Daudzi komentētāji pievērsuši uzmanību tam, ka Putins piektdien Maskavā neieradās koncertā pseidoreferendumu, ko Krievija rīko okupētajā Ukrainas daļā, atbalstam.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apgalvoja, ka Putins bijis aizņemts. Viņš arī noliedz, ka Putins būtu atvaļinājumā.

Atbilstoši Rustamovas informācijai Putins nākamreiz sabiedrībā varētu parādīties ceturtdien 29.septembrī, kad viņam plānots brauciens uz vienu no reģioniem. Līdz tam laikam pseidoreferendumi jau būs noslēgušies.

Sestdien Kremļa propagandas medijs "RIA Novosti", atsaucoties uz savu avotu, vēstīja, ka 30.septembrī Putins varētu uzstāties ar vēstījumu Federālajai sapulcei.

Atbilstoši konstitūcijai ar šādu vēstījumu prezidentam ir jāuzstājas reizi gadā, un šogad tas vēl nav noticis.

Ja minētais datums ir korekts, vēstījuma gaitā Putins, domājams, varētu komentēt pseidoreferendumu rezultātus. Iepriekš viņš ir ļāvis noprast, ka ir gatavs atbalstīt četru Ukrainas apgabalu, kur notiek balsošanas farss, uzņemšanu Krievijas sastāvā. Oficiāli vēstījuma datums pagaidām nav izsludināts.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu