VIDEO ⟩ Krievijā mobilizētajiem izsniegti sarūsējuši kalašņikovi (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas Primorskas apgabalā mobilizētajiem cilvēkiem mācību laikā izsniegti sarūsējuši Kalašņikova AK-47 un AKM šaujamieroči. Vēlāk, kad "Telegram" kanālos tika izplatīts video ar ieročiem, tie tika nomainīti, ziņo medijs "Insider".

Pēc skandāla propagandisti mēģināja atspēkot negatīvos komentārus. Piemēram, Maskavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Medvedevs uzskata, ka incidents ar sarūsējušajiem ieročiem parāda, kā Krievijā beidzot ir izveidojusies pilsoniskā sabiedrība. Pēc viņa teiktā, tas izpaudās notikumu ķēdē: ieroči tika izsniegti, video tika filmēti un publicēti, ieroči tika nomainīti.

"Tā ir pilsoniskās sabiedrības būtība. Kuru mēs visi esam būvējuši un būvējuši, pat mēģinājuši izveidot no augšas. Un tas tā arī nenotika. Tagad tā tiek veidota pašu spēkiem, pateicoties iedzīvotāju izpratnei, ka atbildība par valsts nākotni gulstas arī uz viņiem pašiem. Un arī caur mūsu kā pilsoņu, kā cilvēku uztveri.

Arī Kremļa "dzeguze" Margarita Simonjana publicēja šo ierakstu savā kanālā. Savukārt prokremliskajā kanālā "Zapiski Veterana" tika publicēts ieraksts, kurā teikts, ka videoklipā nav nekā kritiska un ka rūsu var viegli noņemt.

"Puiši. Pārstājiet histēriski uztraukties par rūsas pārklātiem automātiem. Līdz šim man atsūtītajos videoklipos neesmu redzējis neko kritisku.

Viss tiek notīrīts pirmās ieroču tīrīšanas reizē. Tā ir metāla konstrukcija, tai ir tendence rūsēt, jo īpaši, ja tā ilgstoši tiek uzglabāta. Paņemiet un notīriet to. Man tā notika, kad mēs saņēmām ieroci no RAV (bijušās Krievijas federālās izpildinstitūcijas) noliktavas. Viss ir kārtībā, mēs to iztīrījām un joprojām strādā," raksta propagandists.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien izsludināja valstī daļējo mobilizāciju, lai papildinātu karaspēka rindas Ukrainā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu