32 Krievijas pilsētās notikušas protesta akcijas pret mobilizāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Jau 32 Krievijas pilsētās notikušas protesta akcijas pret Krievijā izsludināto mobilizāciju, atsaucoties uz tīmekļa projekta "OVD Info" pausto informāciju, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kā liecina "OVD Info" rīcībā esošā informācija - aizturēti jau 724 cilvēki.

BBC vēsta, ka sestdienas protestētājiem, kurus aizturēja varas iestāžu darbinieki, izsniegtas iesaukšanas pavēstes. Protestētāji aizturēti Maskavā,  Sanktpēterburgā, Irkutskā, Tomskā, Permā, Ufā, Ulanudē, Jekaterinburgā, Krasnodarā un citās pilsētās.

"OVD Info" jau iepriekš uzsvēra, ka patiesais aizturēto skaits var būt lielāks, un norādīja, ka publicē datus vienīgi par tiem cilvēkiem, par kuru aizturēšanu ir skaidri zināms.

Jau ziņots, ka protestus rīkot aicināja kustība "Vesna" (Pavasaris"). 

Kā vēstīts, 21. septembra rītā Putins paziņoja, ka Krievijā tiek izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos.

Pēc viņa teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze. Iesauktie pirms nosūtīšanas uz vienību izies papildu militāro sagatavošanu.

Savukārt medijs "Novaja Gazeta Jevropa", atsaucoties uz avotu Krievijas prezidenta administrācijā, vēstīja, ka Putina šonedēļ parakstītā daļējās mobilizācijas rīkojuma nepubliskotajā 7. punktā teikts, ka mobilizēt paredzēts līdz vienam miljonam cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu