VIDEO ⟩ Krievijas dienvidos Dagestānā protestos pret mobilizāciju simts aizturēto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @UA_22_Ukraine/"Twitter"

Dagestānā Krievijas dienvidos protestos pret mobilizāciju aizturēti vismaz 100 cilvēki, ziņo tīmekļa projekts "OVD Info", kas apkopo informāciju par varasiestāžu represijām.

Desmitiem video no reģiona galvaspilsētas Mahačkalas apliecina sadursmes starp policiju un protestētājiem, kas skandēja "Karam nē!".

Vienā no video redzama sieviešu grupa, kas bēg no policistiem, bet vairākos videoierakstos redzamas vardarbīgas sadursmes.

Video: Protesti Dagestānā

"OVD Info" norāda, ka no Mahačkalas saņemtie video liecina par ļoti skarbu aizturēšanas taktiku.

Iepriekš svētdien policija raidīja brīdinājuma šāvienus, kad desmitiem protestētāju bloķēja ceļu kādā Dagestānas ciemā, kur varasiestādes mēģinājušas mobilizēt vairāk nekā 100 vīriešus. Šajā ciemā kopumā mīt 8000 cilvēku.

Daudzi Dagestānas vīrieši pēdējo septiņu mēnešu laikā jau krituši Ukrainā. Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC aplēses liecina, ka Ukrainā kritis vismaz 301 karavīrs no Dagestānas, kas ir vairāk nekā no jebkura cita Krievijas reģiona un vairāk nekā desmit reižu pārsniedz kritušo maskaviešu skaitu, lai gan galvaspilsētā ir piecas reizes vairāk iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu