Medijs: Ukrainā nogalināts pazīstams Krievijas noziedznieks, kuru karam savervēja cietumā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @htebenado1/"Twitter"

Ukrainā kaujas laikā nogalināts pazīstams Krievijas noziedznieks, kuru karam savervēja cietumā, kur viņš izcieta 23 gadus ilgu cietumsodu, atsaucoties uz Krievijas izdevumu "Business Gazeta", ziņo medijs "Insider".

Kā ziņots, Igors Kusks bija bandas līderis Tatarstānā un 2015. gadā tika atzīts par vainīgu dažādos noziegumos, tostarp slepkavībās, un atradās ieslodzījumā stingra režīma cietuma kolonijā.

Kusks no cietuma nosūtīja vēstuli Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam ar lūgumu pievienoties cīņai Ukrainā, izdevumam pastāstīja viņa atraitne Irina.

No cietuma Kusku savāca paramilitārās "Vagner" grupas pārstāvis. Atraitne Irina teica, ka 25. jūlijā viņš tika nosūtīts uz frontes līniju.

Viņš gāja bojā 6. septembrī kaujās Bahmutas reģionā Donbasā, teikts ziņojumā.

Irina sacīja, ka viņas vīram bija 55 gadi un viņa veselības stāvoklis nebija ideāls, taču viņš no neviena nebaidījās. Kā tika ziņots, Kusks iepriekš bija dienējis Afganistānas karā.

Daudzās fotogrāfijas no Kuska bērēm ciematā netālu no Kazaņas liecina, ka tās apmeklēja simtiem sērotāju, tostarp vietējās amatpersonas.

Bijušo noziedznieku apglabāja pilsētas kapsētas "slavas alejā" līdzās citiem Ukrainā nogalinātajiem karavīriem, un fotogrāfijās redzams, ka viņa kapu rotā lieli pušķi, ziņoja "Business Gazeta".

Nesen izplatījās videoieraksts, kurā redzams, kā "Vagner" grupas vadītājs un tuvs Putina sabiedrotais Jevgeņijs Prigožins kādā Krievijas cietumā vervē vīriešus karot Ukrainā.

Prigožins solīja viņiem brīvību, ja viņi dienēs sešus mēnešus, bet brīdināja, ka dezertēšanas gadījumā ieslodzītie tiks nogalināti.

Videoieraksts apstiprināja iepriekšējos ārvalstu mediju ziņojumus par algotņu grupējuma veikto ieslodzīto vervēšanu.

Kuska karošana Ukrainā liecina, ka "Vagner" grupa jau jūlijā vervējusi ieslodzītos no cietumiem.

"Vagner" grupa tiek dažādi raksturota kā algotņu organizācija, privāta militārā apvienība un kā Putina privātā armija.

Tai ir ciešas saites ar Kremli, un tās karavīri ir saistīti ar slaktiņu Bučā, kā arī tiek apsūdzēti kara noziegumu veikšanā Āfrikā.

Šis grupējums kopš 2014. gada ir saistīts arī ar Krievijas separātistiem prokrieviskajā Donbasa reģionā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu