"Var teikt, attīstos no jauna." Ulmanis atminas piedzīvoto autoavāriju un stāsta, kā šobrīd klājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Eksprezidents Guntis Ulmanis nupat atzīmējis savu 83. dzimšanas dienu.  Izdevumam "Kas Jauns" viņš atklāj, kā klājas pēc piedzīvotās autoavārijas pagājušā gada nogalē.

“Labākā dāvana ir tā, ka kļūstu veselāks!” – tā eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš pavisam nesen ģimenes lokā nosvinēja savu 83. dzimšanas dienu.

"Pēc auto katastrofas četrus mēnešus biju starp dzīvību un nāvi. Mediķi mani glāba un ārstēja – Stradiņos un Vaivaros," atklāj Ulmanis. Viņš pusgadu bijis uz gultas, bet nu jau ir atsācis staigāt.

"Pamazām viss iet uz priekšu. Drusciņ staigāju. Var teikt, attīstos no jauna, un labākā kvalitātē!" humora pilns ir Guntis Ulmanis, pāris dienu pēc dzimšanas dienas žurnālam "Kas Jauns" stāstot, kā tad tagad viņam klājas.

Eksprezidents atklāj, ka joprojām grūtības sagādā runāšana, bet, kad viņš ir labā formā, var arī to: "Nogurums dara savu, bet nogurums jau tāpēc ir domāts, tāpat kā kalni, kuri jāpārvar. Arī kreisā roka vairs nav tik nejutīga. Reizēm tā ir kustīgāka, reizēm ne, bet viss jau pamazām aiziet pagātnē un uz nākotni skatos optimistiski. Tagad ir jādomā par to, ko darīšu rīt, parīt, nevis par to, kas bijis, it sevišķi, ja tas bijis tumšām krāsām klāts. Lēnām ir jāaizmirst tie drūmi notikumi."

Runājot par aizvadīto dzimšanas dienu, viņš teic: "Lielākais pārsteigums ir tas, ka kļūstu veselāks un meitai mazāk ir par mani jārūpējas. Un tā jau ir laba dāvana."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2021. gadā Ulmanis iekļuva autoavārijā, un pēc negadījuma eksprezidents pārvietojās ratiņkrēslā un dzīvoja ar cerību, ka kādudien tomēr atkal varēs staigāt savām kājām. Un nu cerība ir vainagojusies panākumiem.

Toreiz vaicāts par notikušo avāriju, Ulmanis atbildēja izvairīgi: "Uz varoņdarbiem biju noskaņots. Ātri braucu, var teikt, lidoju, ātri domāju, ātri piezemējos... Ar to viss sākās un beidzās."

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 20. septembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu