FOTO ⟩ Pirmdienas pievakarē pie vairākiem vēlēšanu iecirkņiem veidojas rindas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgā Ziemeļvalstu ģimnāzijā izvietotajā vēlēšanu iecirknī pirmdienas vakarā veidojās rinda no cilvēkiem, kuri atnākuši nodot glabāšanā savu balsi pirms 14. Saeimas vēlēšanām.

Pēc iecirkņa atvēršanas īsā laikā šeit savu balsi glabāšanā vēlējās nodot vairāk nekā 20 cilvēki, bet, ņemot vērā, ka velētāju reģistrāciju veica tikai viens iecirkņa darbinieks, izveidojās cilvēku rinda.

Lai saīsinātu vēlētajiem gaidīšanas laiku, balsotgribētāju reģistrāciju sāka arī otrs iecirkņa darbinieks.

Arī Ādažos izveidojusies rinda

Pirmdienas pievakarē arī Ādažos pie Saeimas vēlēšanu iecirkņa domes ēkā izveidojusies 40-50 cilvēkus gara rinda.

Uzreiz pēc iecirkņa atvēršanas balss nodošanai glabāšanā rindā stāvēja aptuveni 20 dažāda vecuma cilvēki, gan latviski, gan krieviski runājoši. Starp balsotājiem gan nebija jaunieši, kas nesen varētu būt sasnieguši pilngadību.

Kamēr agrāk atnākušie gaidīja savu kārtu, lai reģistrētos un varētu nodot balsi, rinda kļuva garāka, sasniedzot jau 40-50 cilvēkus. Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, citus gadus šajā iecirknī vēlētāju rinda virzās uz priekšu straujāk, iespējams, tas saistīts ar darbinieku skaitu, kas reģistrē vēlētājus - šogad tādi ir tikai divi.

Kā ziņots, šovakar 66 vēlēšanu iecirkņos sākas iepriekšējā balsošana 14.Saeimas vēlēšanās un ir iespējams nodot balsi glabāšanā vēl pirms oficiālās balsošanas dienas.

Šodien nobalsot var laikā no plkst.17 līdz 20. Otrdien un trešdien iepriekšējā balsošana nenotiks. Ceturtdien, 29.septembrī, iepriekšējā balsošana būs pieejama no plkst.9 līdz 12, piektdien, 30.septembrī, no plkst.10 līdz 16, savukārt sestdien, 1.oktobrī, notiks pašas Saeimas vēlēšanas.

Soctīklu lietotāji ziņo par rindām.

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji ziņo par rindām, kas veidojas pie vēlēšanu iecirkņiem. Fotogrāfijās redzama situācija gan Pārdaugavā, Liepājā, kā arī citviet.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu