Puertoriko basketbolistes pirmo reizi vēsturē sasniedz PK izslēgšanas spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arella Girantesa
Arella Girantesa Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā otrdien pirmo reizi vēsturē iekļuva Puertoriko basketbolistes, bet ASV izlase svinēja kārtējo graujošo panākumu.

Puertoriko basketbolistes apakšgrupas piektās kārtas izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas mačos ar 92:73 (28:10, 23:20, 21:17, 20:26) pārspēja Dienvidkorejas valstsvienību.

Uzvarētājām ar 29 punktiem rezultatīvākā bija Mia Holingšeda, kura izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas zem groziem, bet pretinieču rindās 22 punkti Līseulas Kanas rēķinā.

"Ļoti lepojamies ar komandu," pēc uzvaras, kas ļāva Puertoriko basketbolistēm pirmo reizi sasniegt Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, teica komandas galvenais treneris Džerijs Batista. "Tas vēlreiz pierāda, ka smagi strādājot var sasniegt visu."

Tikmēr amerikānietes A grupas piektajā spēlē tika pie vēl vienas graujošas uzvaras, šoreiz ar 121:59 (33:15, 30:16, 29:13, 29:15) pārspējot Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

ASV izlases rindās septiņas basketbolistes guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Kelsija Plama, kamēr pretiniecēm 19 punktus guva Nikonīna Eleza.

Savukārt cīņā par otro vietu A apakšgrupā Ķīnas izlase ar 81:55 (17:14, 18:14, 19:17, 27:10) pieveica Beļģijas basketbolistes.

Ķīnietēm rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Mena Li, bet zaudētāju rindās ar 14 punktiem izcēlās Kiara Linskensa.

A apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs pirmo vietu ieņēma ASV, ķīnietes ar četrām uzvarām ierindojās otrajā vietā, Beļģijas izlasei trīs panākumi un trešā pozīcija, bet Puertoriko ar divām uzvarām ierindojās ceturtajā vietā grupā, aiz sevis atstājot dienvidkorejietes ar vienu panākumu un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību, kas pie uzvarām netika.

Šodien tiks aizvadītas arī pēdējās kārtas spēles B apakšgrupā.

Mali tiksies ar Kanādu, serbieties mērosies spēkiem ar Francijas izlasi, bet mājinieces austrālietes aizvadīs maču pret Japānas komandu.

Pēc četrām spēļu kārtām B grupā līderu godu ar trim panākumiem četrās spēlēs dala kanādietes, francūzietes un austrālietes, divas uzvaras spēlēs ir Serbijai, piektās ar vienu uzvaru ir japānietes, bet pēdējā vietā grupā ar četriem zaudējumiem atrodas Mali.

Ceturtdaļfinālā, kas sāksies 29.septembrī, iekļūs katras apakšgrupas četras labākās izlases, bet čempiones tiks noskaidrotas 1.oktobrī.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2018.gadā triumfēja ASV basketbolistes, kuras kopumā uzvarējušas desmit no 18 turnīriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu