Pēc karalienes Elizabetes nāves korgiju cenas uzlēkušas debesīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Mūžībā aizgājušajai Lielbritānijas karalienei Elizabetei II bija liela mīlestība pret korgijiem. Pēc viņas nāves šīs suņu šķirnes cenas ir strauji augušas, raksta "Insider".

Viena no lielākajām mājdzīvnieku pārdošanas vietnēm Liebritānijā "Pets4Homes" vēsta, ka, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, šo pirmdien interese par korgijiem bijusi vismaz 10 reizes lielāka. Jau otrdien mājaslapā bija pieejami vien daži karalienes Elizabetes II iemīļotie suņi.

"Reģistrēto korgiju audzētāju pieprasītās cenas šodien ir sasniegušas jaunu maksimumu, un vidējās pieprasītās cenas pēdējo trīs dienu laikā ir dubultojušās," aģentūrai AFP sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Saskaņā ar "Pets4Homes" datiem, korgiju cenas tagad pārsniedz 2678 ASV dolārus. Tik augsta cena par šo suņu šķirni iepriekš vēl nav redzēta.

Karalienes Elizabetes II mīlestība pret korgijiem nevienam nebija noslēpums, un gadu gaitā viņa bieži tika fotografēta kopā ar šiem suņiem. 

Foto: Karaliene Elizabete II un viņas korgiji

Tiek lēsts, ka karalienei 70 gadu valdīšanas laikā bija vairāk nekā 30 korgiju.

Karalienes aizraušanās ar korgijiem aizsākās viņas bērnībā, kad viņa iemīlēja sava tēva suni Dūliju. 1944. gadā, viņas 18. dzimšanas dienā, viņai tika uzdāvināts Velsas korgija kucēns vārdā Sūzana, kas pavadīja toreizējo princesi arī medusmēnesī 1947. gadā.

Karalienes pieķeršanās šķirnei bija tik dziļa, ka viņiem bija īpaša loma viņas bērēs.

Pēdējais karalienes izaudzētais korgijs Vītols nomira 2018. gadā, tikai dažas dienas pirms karalienes 92. dzimšanas dienas. Karalienes Sandringemas muižā bija arī korgiju kapsēta, kur tiek apglabāti karaliskie mājdzīvnieki.

Foto: Karalienes korgiji Vindzorā sagaida saimnieces šķirstu

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 8. septembrī 96 gadu vecumā mūžībā devās Lielbritānijas vēsturē visilgāk valdošā karaliene Elizabete II. Viņa atstāja aiz sevis ne tikai savu tautu un ģimenes locekļus, bet arī suņu kompanjonus

Karalienes suņiem tiks meklētas jaunas mājas, iespējams, pie Jorkas hercoga un hercogienes jeb prinča Endrū un viņa bijušās sievas Sāras Fergusones.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu