NBA zvaigzne Ērvings: Nevakcinēšanās pret Covid-19 man izmaksāja 100 miljonus dolāru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: Reuters/ScanPix

Izvēles nevakcinēties pret Covid-19 cena bija līguma pagarinājums uz četriem gadiem 100 miljonu ASV dolāru (104 miljoni eiro) vērtībā, paziņojis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" saspēles vadītājs Kairijs Ērvings.

Pagājušajā sezonā 30 gadus vecais spēlētājs līdz martam nepiedalījās "Nets" mājas spēlēs, jo Ņujorkā spēkā bija aizliegums, ka telpās var atrasties tikai vakcinēti cilvēki.

Arī izbraukuma spēlēs viņa iespējas doties laukumā bija atkarīgas no konkrētās vietas prasībām attiecībā uz personas vakcinācijas statusu.

Septiņu NBA Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks atzinis, ka lēmums nevakcinēties viņam maksājis iespēju pagarināt līgumu uz četriem gadiem.

"Izlemjot nevakcinēties, es atteicos no četriem gadiem, 100 un vairāk miljoniem [dolāru], un tāds nu bija tas lēmums," viņš atzinis.

Jaunā NBA sezona sāksies 18.oktobrī, un Ērvings ir piekritis izmantot iespēju pagarināt līgumu uz vienu sezonu par 36,5 miljoniem ASV dolāru. Nākamajā vasarā viņš varētu kļūt par brīvo aģentu.

Tika gaidīts, ka 2021.gadā viņš parakstīs jaunu līgumu ar klubu.

"Mums visu vajadzēja izrunāt pirms pagājušā gada treniņu nometnes," atminējās basketbolists, piebilstot, ka "tas vienkārši nenotika mana nevakcinētā statusa dēļ".

Viņš atzina, ka saprot kluba pozīciju, tomēr ir juties, ka viņam uzspiež ultimātu.

Vienlaikus Bruklinas vienības ģenerālmenedžeris Šons Markss uzstāja, ka sarunas "nonāca strupceļā" jau pandēmijas sākumā.

"Nekāda ultimāta nebija," paziņoja Markss.

Iepriekšējā sezonā pret Covid-19 nevakcinētais spēlētājs aizvadīja 29 spēles, bet kopumā pēdējo trīs sezonu laikā "Nets" rindās laukumā devies vien 103 spēlēs.

Vidēji mačā aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais Ērvings guva 27,4 punktus, atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,4 bumbas zem groziem un pārtvēra 1,4 piespēles.

Aizvadītajā sezonā "Nets" ar 44 uzvarām un 38 zaudējumiem spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, kur pirmajā kārtā ar 0-4 atzina Bostonas "Celtics" pārākumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu