Medvedevs draud, ka Krievija varētu izmantot kodolieročus (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitrijs Medvedevs.
Dmitrijs Medvedevs. Foto: AP/Scanpix

Bijušais Krievijas prezidents un šī brīža Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs otrdien nāca klajā ar scenāriju kodoltriecienam Ukrainai. Medvedevs arī izteicās, ka ASV vadītā NATO militārā alianse būtu pārāk nobijusies no "kodolapokalipses", lai tieši iesaistītos konfliktā, vēsta ārvalstu mediji.

Krievijas diktatora Vladimira Putina līdzgaitnieks sacīja, ka Krievijai ir tiesības aizstāvēties ar kodolieročiem, ja tā tiek izstumta ārpus tās robežām, un ka tas "noteikti nav blefs".

"Iedomāsimies, ka Krievija ir spiesta izmantot visbriesmīgāko ieroci pret Ukrainas režīmu, kas veica plaša mēroga agresijas aktu, kas ir ļoti bīstams mūsu valsts pastāvēšanai," Medvedevs pauda vietnē "Telegram".

Medvedevs pauda pārliecību, ka NATO valstis negrasās "nomirt kodolapokalipsē" un tāpēc tās samierināsies ar jebkura ieroča izmantošanu no Krievijas puses.

57 gadus vecais Medvedevs arī citēja vienu no Krievijas kodoltrieciena doktrīnas nosacījumiem "Agresija pret Krievijas Federāciju ar konvencionālajiem ieročiem, kad tiek apdraudēta pati valsts pastāvēšana". 

"Apollo.lv" jau rakstīja, ka Putins pagājušajā nedēļā deva rīkojumu veikt pirmo Krievijas mobilizāciju kopš Otrā pasaules kara un atbalstīja plānu anektēt Ukrainas daļas. 

Kopš Krievija iebruka Ukrainā, Putins vairākkārt ir izteicis kodolkatastrofas draudus.

Vašingtona privātās sarunās brīdinājusi Krieviju par katastrofālām sekām, ja pret Ukrainu tiks ietoti kodolieroči.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens svētdien pārraidītā intervijā apstiprināja, ka ASV Krieviju brīdinājusi atturēties no kodolieroču izmantošanas.

"Ir ļoti svarīgi, lai Maskava no mūs sadzird, ka sekas būs šausmīgas. Un mēs to esam pateikuši ļoti nepārprotami," piebilda valsts sekretārs. "Jebkādai kodolieroču izmantošanai, protams, būtu katastrofālas sekas ne tikai valstij, kas tos lietojusi, ber arī daudzām citām."

Arī ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans atsevišķā intervijā svētdien atzina, ka Savienotās Valstis brīdinājušas Krieviju par kodolieroču izmantošanas ļoti nopietnām "katastrofālām sekām". Salivans apliecināja, ka ASV un to sabiedrotie uz kodoluzbrukumu reaģēs ļoti apņēmīgi.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu