Kanādas un Serbijas basketbolistes PK grupu turnīra izskaņā izcīna uzvaras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanādas basketbolistes
Kanādas basketbolistes Foto: AP/Scanpix

Ar uzvaru Pasaules kausa izcīņas grupu turnīru otrdien noslēdza Kanādas basketbolistes, kas pēdējās kārtas mačā ar pieveica Mali izlasi, bet Serbija guva panākumu pār Franciju.

Kanādas valstsvienība triumfēja ar 88:65 (33:16, 20:13, 17:17, 18:19), izcīnot ceturto panākumu piecās spēlēs, kamēr Mali palika bez uzvarām un pēdējā vietā grupā.

Kanādiešu rindās rezultatīvākā ar 27 punktiem bija Bridžeta Kārltone, bet 19 punti un 14 atlēkušās bumbas Keilas Aleksanderas kontā, kamēr Mali sastāvā pa 12 punktiem guva Alima Dembelē un Dženeba Ndaije.

Tikmēr citā mačā Serbija ar rezultātu 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16) pārspēja Franciju.

Serbijas panākumu sekmēja Ivonna Andersone, kura guva 18 punktus un sakrāja sešas rezultatīvas piespēles, kamēr vēl 17 punktus pievienoja Jovana Nogiča. Tina Krajišnika, gūstot 12 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Franciju no zaudējuma neglāba Aleksijas Šertero 16 punkti un Gabijas Viljamsas 12 punkti.

B apakšgrupā vēl šodien tiksies mājiniece Austrālija ar Japānu.

Šajā apakšgrupā Kanāda tagad ir pirmā ar četrām uzvarām piecās spēlēs, tai seko Serbija un Francija ar trīs panākumiem piecos mačos. Austrālija ar trīs uzvarām četrās spēlēs ierindojas ceturtajā pozīcijā, piektajā vietā esošai Japānai ir viena uzvara četrās spēlēs, bet Mali turnīru noslēdza bez uzvarām un pēdējā vietā grupā.

Jau vēstīts, ka A apakšgrupā šodien Puertoriko basketbolistes izšķirošajā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas mačos ar 92:73 pārspēja Dienvidkorejas valstsvienību, ASV izlase ar 121:59 sagrāva Bosnijas un Hercegovinas komandu, bet Ķīnas izlase ar 81:55 pieveica Beļģijas basketbolistes.

A apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs pirmo vietu ieņēma ASV, ķīnietes ar četrām uzvarām ierindojās otrajā vietā, Beļģijas izlasei trīs panākumi un trešā pozīcija, bet Puertoriko ar divām uzvarām ierindojās ceturtajā vietā grupā, aiz sevis atstājot dienvidkorejietes ar vienu panākumu un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību, kas pie uzvarām netika.

Šodien pēc B grupas pēdējās spēles notiks ceturtdaļfināla izloze. Nolikums paredz, ka katras grupas divām labākām komandām var tikt ielozētas otras grupas trešās vai ceturtās vietas īpašnieces. Katras grupas abas labākās komandas nevar tikties savā starpā pusfinālā, bet grupu uzvarētājas nespēlē savā starpā līdz pat finālam.

Ceturtdaļfināla mači tiks aizvadīti 29.septembrī, pusfināls notiks 30.septembrī, bet cīņa par bronzas godalgām un fināls notiks 1.oktobrī.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2018.gadā triumfēja ASV basketbolistes, kuras kopumā uzvarējušas desmit no 18 turnīriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu