Krievijas iedzīvotāji par milzu naudas summu pērk sēdvietas privātajās lidmašīnās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mikhail Starodubov/Shutterstock

Krievijas iedzīvotāji maksā līdz 28 000 eiro, lai izkļūtu no valsts ar privātajām lidmašīnām pēc kara noziedznieka Vladimira Putina pagājušajā nedēļā izsludinātās daļējās valsts rezervistu mobilizācijas, atsaucoties uz "The Guardian", vēsta "Insider".

Uzņēmumi, kas piedāvā lidojumus ar privātajām lidmašīnām, ziņo, ka ir strauji pieaudzis pieprasījumu skaits pēc vienvirziena lidojumiem no Krievijas, norāda "The Guardian".

Saskaņā ar ziņojumu, par sēdvietu privātajā lidmašīnā tiek prasīts no aptuveni 22 000 līdz 28 000 eiro.

Krievi pārsvarā dodas uz valstīm, kurās joprojām atļauts ieceļot bez vīzas, tostarp Turciju, Armēniju un Azerbaidžānu, ziņo "The Guardian".

Daudzas Eiropas valstis apgalvo, ka neļaus iebraukt krieviem, kas bēg no mobilizācijas, un tikpat daudz valstu jau neielaiž krievu tūristus.

Brokeru lidmašīnu kompānijas "Your Charter" direktors Jevgeņijs Bikovs sacīja "The Guardian", ka agrāk viņi saņēma aptuveni 50 pieprasījumus dienā, bet tagad šis skaits ir pieaudzis līdz 5000 dienā. "Pašlaik situācija ir pilnīgi traka," viņš piebilda.

Aviācijas uzņēmuma "FlightWay" izpilddirektors Eduards Simonovs laikrakstam sacīja, ka pieprasījums pēc privātajām lidmašīnām ir "pieaudzis 50 reizes", piebilstot, ka viņi cenšas "apmierināt pieprasījumu pēc tam, kad ES sankcijas šī gada sākumā būtiski ierobežoja lidmašīnu pieejamību".

"Visi Eiropas privāto lidmašīnu uzņēmumi ir pametuši tirgu. Šobrīd ir lielāks pieprasījums nekā piedāvājums, un cenas ir augstākas, salīdzinot ar situāciju pirms sešiem mēnešiem," sacīja Simonovs.

Simonovs arī norādīja, ka ne tikai bagātnieki vēlas īrēt privātās lidmašīnas, bet arī "pilnīgi jauna klientu bāze - cilvēki, kas nekad iepriekš nav lidojuši ar privātajām lidmašīnām".

"Ir daudzi, kuriem ir palikusi papildu nauda un kuri vēlas aizbraukt," piebilda Simonovs.

Pagājušajā nedēļā Putins paziņoja par daļēju rezervistu karaspēka mobilizāciju, kas ir daļa no viņa stratēģijas nākamā posma.

Šis paziņojums izraisīja paniku daudzu krievu vidū. Strauji pieauga "Google" meklētāju skaits. Iedzīvotāji interesējās par to, kā pamest Krieviju. Tāpat tika izpārdotas vienvirziena lidmašīnu biļetes no Maskavas, un satelītattēlos redzamas garas automašīnu rindas robežšķērsošanas punktos gar Krievijas robežām.

Ir manāmas bažas par Krievijas robežu slēgšanu, tāpēc turpinās militāra vecuma vīriešu izceļošana no Krievijas.

Taču Kremļa oficiālais preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs pirmdien, 26. septembrī, žurnālistiem noliedza, ka viņam būtu jebkādas ziņas par robežu slēgšanu.

"Es neko par to nezinu. Šobrīd nekādi lēmumi par to nav pieņemti," viņš sacīja, atsaucoties uz aģentūru "Reuters".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu