Bēgot no mobilizācijas, Krievijas pilsonis ar SUP dēli šķērsojis Narvas upi Igaunijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sanchik/Shutterstock

Pirmdienas, 26. septembra, agrā rīta stundā robežsargi Narva-Jēsū aizturēja Krievijas Federācijas pilsoni, kurš nelegāli šķērsoja Igaunijas robežu Narvas upes grīvā. 38 gadus vecais vīrietis otrdien, 27. septembrī, plkst. 14 tika deportēts atpakaļ uz Krieviju, vēsta medijs "Postimees".

Robežsargi konstatēja, ka nelikumīga robežas šķērsošana ar SUP dēli Narvas upes grīvā notika neilgi pēc plkst. 1. naktī, pēc kā viņi nekavējoties sāka izmeklēt incidenta apstākļus un meklēt Krievijas pilsoni. Tika izvietotas vairākas papildu patruļas, tostarp suņu patruļa.

Ap plkst. 4.30 netālu no robežas šķērsošanas vietas, vienā no Narva-Jēsū autobusu pieturām, tika aizturēts 38 gadus vecs vīrietis. Vīrietis tika nogādāts Narvas robežkontroles punktā, kur ar lēmumu par pārkāpumu viņam tika uzlikts naudas sods un viņš tika nosūtīts atpakaļ uz Krieviju.

Robežu un migrācijas uzraudzības departamenta vadītājs Ēriks Purgels (Eerik Purgel) norāda, ka Igaunijas robeža kopš februāra tiek pastiprināti uzraudzīta un papildu pārbaudes turpināsies.

"Šajā gadījumā tā bija nelikumīga robežas šķērsošana, kas veikta, baidoties no kaimiņvalstī izsludinātās mobilizācijas," norādīja Purgels.

Viņš piebilda, ka patlaban nav nekādu pazīmju, kas liecinātu par migrācijas spiediena pieaugumu, taču, protams, Igaunija ir gatava šādai situācijai.

"Mēs cieši uzraugām situāciju un vajadzības gadījumā nosūtīsim uz robežu papildu spēkus. Kopā ar mūsu partneriem esam trenējušies šādām situācijām mācībās, un mēs zinām, kā to ātri organizēt," pavēstīja Purgels.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu