Daļējā mobilizācija Krievijā ir kā slēpta etniskā tīrīšana, norāda Latvijas eksprezidente

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daļējā mobilizācija Krievijā ir apslēpta etniskā tīrīšana, lai atbrīvotos no minoritātēm, kas varētu būt traucēklis nākotnē, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pauda Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, piebilstot, ka Krievijas vadonim Vladimiram Putinam karavīru dzīvības neko nenozīmē.

Vīķe-Freiberga raidījumā sacīja, ka ukraiņi kā tauta ir pārsteigusi ne tikai visu pasauli, bet arī sevi. "2014. gadā radās iespaids, ka viņi nav gatavi sevi aizstāvēt. [..] Kremlis atrada zāles, lai atgrieztu Ukrainas tautai patriotismu, lai cīnītos par savu zemi."

Tāpat viņa apgalvoja, ka pirmais, kas pieņems lēmumu par kodolieroču izmantošanu, atvērs Pandoras lādi. Tas iesāks ķēdes reakciju, kas novedīs pie uzbrukumiem no abām pusēm.

"Putins ir saliedējis ne tikai Rietumvalstis, bet arī Eiropas un ASV transatlantisko sadarbību. Arī tas, ka Somija un Zviedrija ir sākušas pievienošanos NATO aliansei, ir viens no Putina labajiem darbiem, ar ko viņš ieies vēsturē," viņa norādīja.

Vīķe-Freiberga pauda, ka ir redzams, ka Putins seko Staļina piemēram un veic tīrīšanas ģenerāļu rindās, lai pēc iespējas ilgāk noturētos pie varas.

"Putins pašlaik dara to, ko darīja Hitlers, kad juta, ka uzvara karā slīd ārā no rokām, - viņš pats dod pavēles armijai."

Viņa uzsver - varas vieta nevar palikt tukša. "Būs vienmēr kāds, kas noteiks, kas notiks. Demokrātijā mums ir tā iespēja nākt ar savu smilšu graudu, ar ūdens lāsi, lai papildinātu to jūru. Mums ir iespējams nākt ar savu artavu, lai uzlabotu visas sabiedrības dzīvi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu