Vietām cena pieaugs par 143%. No 1. oktobra pašvaldībās strauji palielinās pakalpojumu tarifi (2)

Foto: sommart sombutwanitkul/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 1. oktobra pašvaldībās stājas spēkā jauni siltumenerģijas un ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi. "Apollo.lv" apkopoja informāciju par izmaiņām pašvaldībās. 

Rīgā plāno dubultot siltuma tarifus

AS "Rīgas siltums" (RS) no 2. oktobra plāno dubultot siltuma tarifu galvaspilsētā, liecina uzņēmuma pieteiktās tarifu izmaiņas.

Siltumenerģijas gala tarifu plānots palielināt no esošajiem 85,45 līdz 170,59 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa. Tarifa ietvaros būtiskākais kāpums plānots siltumenerģijas ražošanas komponentei - par 118%. No 2023. gada 15. augusta gala tarifā plānots nebūtisks samazinājums - par 51 centu.

"Spēkā esošā siltumenerģijas tarifa pieaugums ir saistīts ar dabasgāzes un pirktās siltumenerģijas cenu kāpumu," tarifa izmaiņas pamato RS.

Rīgā maksa par ūdeni no oktobra pieaugs par vairāk nekā 17%

Rīgā maksa par ūdeni no oktobra pieaugs par vairāk nekā 17%, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - par nepilniem 33%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) informācija.

SIA "Rīgas ūdens" mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pašlaik iedzīvotājiem par viena kubikmetra ūdens piegādi jāmaksā 1,02 eiro. Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 0,91 eiro par kubikmetru.

No 1. oktobra "Rīgas ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,20 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,21 eiro par kubikmetru.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, kubikmetra izmaksas par abiem pakalpojumiem kopā - ūdensapgādi un kanalizāciju pieaugs par 24,8% jeb 48 centiem.

Pēc "Rīgas ūdens" sniegtās informācijas, tarifu palielināšana nepieciešama, jo būtiski pieaugušas elektroenerģijas, dabas gāzes un siltumenerģijas izmaksas, salīdzinot ar iepriekš aprēķinātajām un pašreiz spēkā esošajā tarifā iekļautajām izmaksām.

Nozīmīgu ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksu daļu veidojot tieši maksa par elektroenerģiju. Tā nepieciešama visos ūdenssaimniecības pakalpojumu procesos - iegūstot un sagatavojot ūdeni no pazemes un virszemes ūdensgūtvēm, novadot to tālāk patērētājiem, savācot sadzīves kanalizācijas notekūdeņus, attīrot tos un izvadot attīrītos notekūdeņus jūrā.

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rīgas ūdens" pērn strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums Latvijā un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Vangažos siltumenerģijas tarifs palielināsies par 50,6%

SIA "Vangažu sildspēks" siltumenerģijas tarifs no 1. oktobra palielināsies par 50,6%, liecina publikācija oficiālajā vietnē.

Pašlaik spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir 61,88 eiro par megavatstundu (MWh), bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt no 1. oktobra uzņēmuma piedāvātais siltuma tarifs būs 93,17 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas esot saistītas ar šķeldas izmaksu palielināšanos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ropažu novada domei pilnībā piederošā SIA "Vangažu sildspēks" reģistrēta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 467 600 eiro.

"Vangažu sildspēks" 2021. gadā strādājis ar 750 000 eiro apgrozījumu un 72 770 eiro peļņu.

Baložos apkures tarifi no 1. oktobra augs par vairāk nekā 60%

Ķekavas novada Baložos apkures tarifi augs par vairāk nekā 60%, liecina publikācijas oficiālajā vietnē.

SIA "Baložu komunālā saimniecība" siltumenerģijas gala tarifs pašlaik ir 72,46 eiro par megavatstundu (MWh), bet no 1. oktobra tarifs plānots 116,7 eiro par MWh jeb par 61,05% vairāk.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaksām, kuras veido pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas.

Savukārt SIA "Baložu siltums" siltumenerģijas tarifs pašlaik ir 59,59 eiro par MWh. No 1. oktobra tarifu plānots noteikt 97,15 eiro par MWh apmērā. Tarifs pieaugs par 63,03%.

Kā norāda uzņēmums, spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar dabasgāzes un šķeldas kurināmā izmaksu pieaugumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija Ķekavas novada pašvaldībai pilnībā piederošās SIA "Baložu komunālā saimniecība" pamatkapitāls ir 3,6 miljoni eiro. Uzņēmums pērn strādājis ar 2,52 miljonu eiro apgrozījumu un 7530 eiro peļņu.

Savukārt SIA "Baložu siltums" apgrozījums pērn bija 1,11 miljoni eiro, bet peļņa - 23 930 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 253 240 eiro.

47,10% SIA "Baložu siltums" kapitāla daļu pieder SIA "KG enerģija 4", 45% - Ķekavas novada pašvaldībai, bet 7,9% - SIA "KGE5".

Krimuldas un Lēdurgas pagastos no oktobra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA "Entalpija-2" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, kas paredz no 1. oktobra palielināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus Krimuldas un Lēdurgas pagastos, informēja SPRK.

No oktobra par ūdensapgādi "Entalpija-2" klientiem būs jāmaksā 1,36 eiro par kubikmetru, kas ir par par 27% vairāk nekā šobrīd, bet kanalizācijas tarifs pieaugs par 26%, sasniedzot 1,61 eiro par kubikmetru.

SPRK norāda, ka tarifu pieaugums saistīts ar būtisko elektroenerģijas cenu kāpumu.

"Entalpija-2" tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza 27. jūlijā. Savukārt 4. un 9. augustā tika iesniegti izmaksu pamatojošie dokumenti un precizēts tarifu projekts. Salīdzinot ar sākotnēji SPRK vērtēšanai iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu komersants palielināja par 0,05 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,06 eiro.

Kompānijas "Entalpija-2" apgrozījums 2021.gadā bija 495 807 eiro, savukārt zaudējumi veidoja 6320 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 136 560 eiro. Uzņēmums pieder Siguldas novada pašvaldībai.

Cēsīs, Agrā, Jāņmuižā, Krīvos un Rīdzenē no oktobra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA "Vinda" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, kas Cēsīs, Agrā, Jāņmuižā, Krīvos un Rīdzenē stāsies spēkā 1. oktobrī, aģentūru LETA informēja regulatorā.

Tostarp ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 55% un sasniegs 1,78 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs augs par 38% un būs 1,17 eiro par kubikmetru.

Tarifi palielināti saistībā ar būtisko elektroenerģijas cenu pieaugumu.

"Vinda" tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza 8.jūlijā un vērtēšanas laikā iesniedza tarifu veidojošo izmaksu pamatojošos dokumentus, kā arī precizētu tarifu projektu. Salīdzinot ar sākotnēji SPRK vērtēšanai iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu projektu komersants palielināja par 0,39 eiro un kanalizācijas pakalpojumu tarifu projektu - par 0,2 eiro.

Precizētajā tarifu projektā veiktas korekcijas elektroenerģijas izmaksu aprēķinā un aprēķinā iekļautā elektroenerģijas cena tika koriģēta atbilstoši aktuālajām cenu prognozēm biržā.

"Vinda" apgrozījums pērn bija 1,784 miljoni eiro, bet peļņa - 210 342 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 1991. gadā, bet tā pamatkapitāls ir 4,912 miljoni eiro. Kompānija pieder Cēsu novada pašvaldībai.

Rēzeknē vēl par aptuveni 10% pieaugs siltumenerģijas tarifi

No 1. oktobra Rēzeknē par aptuveni 10% plānots paaugstināt siltumenerģijas tarifus, liecina publikācijas oficiālajā izdevumā.

SIA "Rēzeknes siltumtīkli" plāno siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu paaugstināt par 9,37%. Siltumenerģijas tarifu plānots paaugstināt no pašreizējiem 198,13 eiro par megavatstundu līdz 216,69 eiro par megavatstundu.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņām un kurināmā cenas izmaiņām.

Pieaugs arī SIA "Rēzeknes siltumtīkli" siltumenerģijas tarifi koģenerācijas stacijā Atbrīvošanas alejā 155A un koģenerācijas stacijā Rīgas ielā 1/N. Rancāna ielā 5.

Minētajās koģenerācijas stacijās tarifa palielinājums plānots attiecīgi par 10,19%, pieaugot līdz 129,6 eiro par megavatstundu, un par 7,96%, pieaugot līdz 196,48 eiro par megavatstundu.

Arī šajās koģenerācijas stacijās siltumenerģijas tarifa izmaiņas saistītas ar izmantotā kurināmā iepirkuma cenas izmaiņām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Rēzeknes pašvaldībai pilnībā piederošā SIA "Rēzeknes siltumtīkli" pērn strādāja ar 8,34 miljonu eiro apgrozījumu un 970 000 eiro zaudējumiem.

Valmierā siltumenerģijas tarifs no oktobra pieaugs par 86,34%

Valmieras pilsētā un Valmieras pagasta Viestura laukumā no 1. oktobra plāno par 86,34% paaugstināt siltumenerģijas tarifu, kas sasniegs 158,54 eiro par megavatstundu (MWh), liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Siltumenerģijas ražošanas izmaksas kāpušas no 63,65 eiro līdz 126,90 eiro par MWh jeb par 99,37%. Siltumenerģijas pārvades un sadales izmaksas no 20,16 eiro paaugstināsies līdz 30,37 eiro par MWh jeb par 59,64%. Nemainīgs paliks vien siltumenerģijas tirdzniecības tarifs, kas ir 1,27 eiro.

Izmaiņas tarifā uzņēmums pamato ar siltumenerģijas piegādātāja cenas palielinājumu.

"Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem. Diviem no tiem - AS "Valmieras piens" un AS "Valmieras enerģija" - ir Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK).regulēts tarifs, savukārt no SIA "ITA Ltd" siltumenerģija tiek iepirkta par vienošanās cenu.

SPRK arī vērš uzmanību, ka visiem trim regulētajiem komersantiem - "Valmieras ūdenim", "Valmieras enerģijai" un "Valmieras pienam" - SPRK ir izsniegusi atļauju pašiem noteikt tarifus.

Tas nozīmē, ka kurināmā cenas izmaiņu gadījumā komersantiem ir iespēja savlaicīgāk reaģēt un noteikt tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām. Savukārt gadījumā, ja šo izmaiņu rezultātā tarifs samazinās, komersantiem ir pienākums noteikt zemākus tarifus.

"Valmieras ūdens" apgrozījums 2021. gadā bija 7,302 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 258 329 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 14,687 miljoni eiro. Kompānija pieder Valmieras novada pašvaldībai.

Daugavpilī no oktobra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 43,3%

Daugavpilī no 1. oktobra siltumenerģijas tarifs pieaugs vēl par 43,3%, tam sasniedzot 175,59 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

AS "Daugavpils siltumtīkli" noteiktais siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 45,2%, savukārt siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - par 38,4%. Tarifa izmaiņas uzņēmums skaidro ar kurināmā izmaksu izmaiņām.

Kā vēstīts, šogad tarifs Daugavpilī ir mainījies jau vairākkārt. No februāra tarifs palielinājās par 64,4% - līdz 93,65 eiro par MWh, no aprīļa samazinājās par 13,9%, no maija palielinājās par 17%, bet no jūlija samazinājās par 3,9%.

Savukārt no 10. augusta Daugavpilī siltumenerģijas tarifs pieauga par 2,7%, sasniedzot 93,06 eiro par MWh. Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifa izmaiņas no 10. augusta ietekmējis "Daugavpils siltumtīkli" kurināmā - šķeldas - izmaksu un iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugums.

No septembra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 31,7%, tam sasniedzot 122,55 eiro par MWh.

Kopumā komersants siltumenerģijas lietotājiem Daugavpilī piegādā apmēram 360 700 MWh gadā, kas ir otrs lielākais nodotais apmērs starp lielākajām pilsētām valstī.

"Daugavpils siltumtīklu" apgrozījums 2021. gadā bija 19,777 miljoni eiro, bet zaudējumi - 2,079 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2004. gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Daugavpils pilsētas pašvaldība.

No oktobra Ogrē siltumenerģijas tarifs pieaugs vēl par 18%

No 1. oktobra līdz nākamā gada 31. maijam Ogrē siltumenerģijas tarifs pieaugs vēl par 18%, sasniedzot 108, 95 eiro par megavatstundu (MWh), liecina uzņēmuma publicētais tarifu projekts.

Savukārt maksa par uzstādīto jaudu nemainīsies un joprojām būs 21,7 eiro par kilovatu gadā.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas uzņēmums "Ogres namsaimnieks" pamato ar iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņām. Kā vēstīts, no šā gada 1.jūlija siltumenerģijas komponentes cena jau pieauga par 74,1% - līdz 92,36 eiro par MWh.

No kopējā siltumtīklos nodotā siltumenerģijas apmēra "Ogres namsaimnieks" pats saražo nedaudz vairāk par ceturtdaļu, savukārt pārējo siltumenerģiju iepērk no trim siltumenerģijas ražotājiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) norāda, ka atšķirībā no citiem siltumapgādes komersantiem "Ogres namsaimnieks" izmanto iespēju lietotājiem piemērot siltumenerģijas gala tarifu, ko veido divas daļas - siltumenerģijas komponente un maksa par uzstādīto jaudu, ko nosaka kā fiksētu mēneša maksājumu. Attiecīgi siltumenerģijas komponente ir tā tarifa daļa, kuru piemēro konkrētā mēnesī patērētajai siltumenerģijai. Savukārt maksa par jaudu ir nemainīgs ikmēneša maksājums.

Aizvadītajos mēnešos dabasgāzes cenas uzrāda augstu līmeni saistībā ar karu Ukrainā. Attiecīgi dabasgāzes nākotnes darījumu cena 2022.gada maijam Nīderlandes "Trading Hub Europe" biržā bija 104,43 eiro par MWh, kas ir ļoti augsta cena, salīdzinot ar pagājušās vasaras cenām, atzīmē SPRK.

"Ogres namsaimniekam" ir SPRK piešķirta atļauja pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās dabasgāzes cena vai iepirktās siltumenerģijas izmaksas. Tas nozīmē, ja kurināmā cena vai iepirktās siltumenerģijas izmaksas nākotnē būs zemākas par to, kas iekļautas piemērotajā tarifā, "Ogres namsaimnieks" būs jānosaka lietotājiem zemāks tarifs.

"Ogres namsaimnieka" apgrozījums 2021.gadā bija 8,576 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 359 137 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2015.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,807 miljoni eiro. Kompānija pieder Ogres novada pašvaldībai.

Par 43,2% plāno paaugstināt siltumenerģijas tarifu "Valmieras enerģijas" klientiem

SIA "Valmieras enerģijas" klientiem no 1.oktobra par 43,2% plānots paaugstināt siltumenerģijas tarifu, tam sasniedzot 88,82 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina uzņēmuma iesniegtais tarifu projkets.

Uzņēmums norāda, ka spēkā esošā tarifa izmaiņas saistītas tikai ar kurināmā izmaksu palielinājumu.

Kā vēstīts, no 1. jūlija SIA "Valmieras enerģijas" ražotā siltumenerģija maksāja 62,01 eiro par MWh. Tolaik tā palielinājās par 77,9%.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Valmieras enerģijas" apgrozījums bija 3,05 miljoni eiro, bet peļņa - 434 681 eiro.

SIA "Valmieras enerģija" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 071 300 eiro. Siltumenerģētikas uzņēmumu grupas "Adven/Varmvarden" kompānijai SIA "Adven Latvia" pieder 52,15% "Valmieras enerģijas" akciju, bet Valmieras pilsētas pašvaldībai - 47,85% akciju.

Jūrmalā cena par siltumenerģiju varētu pieaugt par 143%

No oktobra Jūrmalā cena par siltumenerģiju varētu pieaugt par 143%, informē SIA "Jūrmalas siltums".

Kā skaidro uzņēmumā, spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā cenas izmaiņām.

"Jūrmalas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza siltumenerģijas apgādes pakalpojumu noteikto tarifu.

Līdz šim spēkā esošais siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti bija 92,76 eiro par megavatstundu.

Savukārt no 1. oktobra uzņēmums plāno tarifu paaugstināt līdz 225,62 eiro par megavatstundu, kas ir par 143,23% vairāk.

"Jūrmalas siltums" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,477 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pērn "Jūrmalas siltums" strādāja 7,593 miljonu eiro apgrozījumu un 425 742 eiro peļņu. Uzņēmums pilnībā pieder Jūrmalas pašvaldībai.

Siguldā siltumenerģijas tarifu no novembra plāno paaugstināt vēl par 34%

Siguldā siltumenerģijas tarifu no novembra plānots paaugstināt vēl par 34%, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Adven Sigulda" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniegusi apkures tarifu projektu, kas paredz, ka Siguldā siltumenerģijas tarifs no 1.novembra pieaugs par 33,6% - līdz 133,55 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 104,39 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 27,23 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 1,64 eiro par MWh. Vienlaikus dabasgāzes akcīzes nodokļa komponente ir 0,29 eiro par MWh.

Šis tarifs būs spēkā līdz 30.novembrim, bet no 1.decembra tarifs vēl pieaugs līdz 134,55 eiro par MWh. Spēkā esošā tarifa izmaiņas uzņēmums pamato ar kurināmās dabasgāzes cenas būtisku pieaugumu.

"Adven Sigulda" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,335 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, strādāja ar apgrozījumu 601 413 eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 122 469 eiro.

Siltumenerģētikas uzņēmumu grupa "Adven/Varmvarden" centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā pagājušā gada rudenī pārņēma no uzņēmuma "Wesemann", iegādājoties tā aktīvus. "Adven" nodrošina centralizētās siltumapgādes pakalpojumus arī Cēsīs un Valmierā. Latvijas tirgū uzņēmums ienāca pirms trim gadiem.

Jelgavā siltumapgādes tarifu plāno celt vēl par 9%

Jelgavā siltumapgādes tarifu plāno celt vēl par 9%, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Gren Jelgava" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedzis siltumenerģijas gala tarifa projektu, kas plānots 103,45 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb par 9% vairāk nekā šobrīd spēkā esošais 94,90 eiro par MWh bez PVN.

Jaunajā tarifā par 10% pieaugusi siltumenerģijas ražošanas cena - no 71,51 eiro par MWh uz 78,67 eiro par MWh. Siltumenerģijas pārvade un sadale sadārzinājusies par 6,4% - no 21,60 eiro par MWh uz 22,99 eiro par MWh.

Tarifa spēkā stāšanās datums, ja to apstiprinās SPRK, ir 1. novembris. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā izmaksu palielinājumu.

SIA "Gren Jelgava" reģistrēta 2003.gada 14.maijā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,2 miljoni eiro. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 10,66 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020. gadā. Peļņa 2021. gadā bija 1,58 miljoni eiro, kas ir pieaugums 15% salīdzinājumā ar 2020. gadu.

Balvos siltuma tarifu plāno celt par 72%

AS "Balvu enerģija" no 2023.gada 11.februāra plāno palielināt centralizētās siltumapgādes tarifu par 72%, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifa projekts.

Siltumapgādes tarifu plānots celt no esošajiem 51,51 līdz 88,77 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa jeb par 72,33%.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar būtisku energoresursu cenu pieaugumu, skaidro uzņēmums.

"Balvu enerģija" pērn strādāja ar 1,58 miljonu eiro apgrozījumu un aptuveni 75 000 eiro peļņu, liecina "firmas.lv" dati. Iepriekš ziņots, ka "Balvu enerģijas" akciju vairākums pieder Balvu novada pašvaldībai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu