Mārtiņa Brauna sieva Juta pastāsta vairāk par topošo piemiņas vietu dižajam komponistam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šoruden apritēs gads kopš komponista Mārtiņa Brauna nāves. Viņa sieva Juta tur rūpi par to, lai taptu vieta, kur ikviens varētu pieminēt izcilo mākslinieku, šonedēļ raksta "Privātā Dzīve".

Juta atklāj, ka patlaban tiekot strādāts pie tā, lai taptu piemiņas vieta Braunam, kura būtu pieejama ikvienam. "Pieminekļa izveide nav vienkārša, tas ir ilgs un grūts projekts, tas jāsaskaņo ar arhitektu, lai iekļautos pilsētvidē.

Tika piedāvātas vairākas vietas, kur to varētu izveidot.

Pagaidām gan vēl neizpaudīšu, kur piemineklis atradīsies.

Kamēr nav gatavs, tikmēr lai paliek noslēpumā. Taču domāju, ka tas tiks atklāts nākamgad, kad tiks izdota arī Mārtiņa vinila plate. Piemineklis būs publisks – kā jau visiem lieliem cilvēkiem pienākas," saka Juta.

Mārtiņa Brauna mirstīgās atliekas tika kremētas, jo tā viņš vēlējies.

"Piemiņas vieta ģimenei un tuviem draugiem ir mūsu dārzā, jo Mārtiņš negribēja gulēt kapos. Mārtiņa vēlēšanās bija tāda, ka viņš gribēja būt man klāt… Uzreiz pēc Lieldienām ar mācītāja svētību urniņa tika apglabāta. Jau esmu pasūtījusi lielu un skaistu piemiņas akmeni, līdz Mārtiņdienai tas būs uzlikts. Visu darīju tieši tā, kā viņš vēlējās," teic Juta.

Lai godinātu Mārtiņu, 28. augustā pie Baltezera baznīcas, no kuras komponists tika izvadīts pēdējā gaitā, iestādīts Glika ozols.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2021. gada 24. novembra pēcpusdienā 70 gadu vecumā komponists Mārtiņš Brauns devās mūžībā.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 27. septembra numurā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu