Liela daļa Harkivas palikusi bez elektrības okupantu īstenoto apšaužu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēc Krievijas spēku triecina Harkivai iznīcināta dzelzceļa stacija Harkivā. 2022. gada 28. septembris.
Pēc Krievijas spēku triecina Harkivai iznīcināta dzelzceļa stacija Harkivā. 2022. gada 28. septembris. Foto: AFP/SCANPIX

Krievija kārtējo reizi apšaudījusi ar raķetēm Ukrainas otro lielāko pilsētu Harkivu. Šoreiz okupanti trāpījuši dzelzceļa depo un atstājuši bez elektroapgādes vairāk nekā 18 000 mājsaimniecību, trešdien pavēstīja Ukrainas amatpersonas.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs paziņoja, ka Krievijas karaspēks šāvis ar raķetēm "S-300", kas paredzētas kā pretgaisa aizsardzības ieroči, bet tagad Krievija bieži izmanto tās Ukrainā uzbrukumiem civilajai infrastruktūrai.

Harkivas reģionālais avārijas dienests ziņoja, ka sprādzieni, kas bija dzirdami pilsētas centrā otrdienas vakarā, iznīcināja elektrības transformatoru un skāra vēl citus objektus. Par upuriem ziņu nav, bet bez elektroapgādes palikušas 18 500 mājsaimniecības, pavēstīja reģionālā energokompānija.

Dzelzceļa depo notikuši vismaz divi sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks, no notikuma vietas ziņoja aģentūras AFP žurnālists. Sagrauts birojs, bojātas sliedes un iznīcināti divi vagoni.

Pirms nedēļas Harkivu skāra līdzīgs raķešu uzbrukums, kurā cieta civilie objekti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu